18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Şikayet edilen heykeller kaldırılıyor

Karabük Belediyesi, Kardemir önünde Erol Sürmen tarafından yapılan Safranbolu'nun aç kapı oyununu sergileyen ve Şehit Yakınları ile Muharip Gaziler Derneği önünde bulunan mevzideki asker figürünü anlatan taş oymacılığı ile yapılan heykelleri kaldırıyor.


Konuyla ilgili açıklama yapan taş ustası Erol Sürmen, alınan kararın kendisini çok üzdüğünü, konuyu Belediye Başkanı ile görüştüğünü belirterek " Başkana nedeni sordum. Kendisi bana 15-20 kişinin bu konuda şikayet getirdiğini söyledi. Heykelleri beğenmemişler. Sanatsal bir özelliği yok dedi. Ayrıca bana sen sanatçı mısın? dedi.

Doğrusu çok üzüldüm. Ben iyi niyetle ender yapılan taş oymacılığı ile yöremize ait bir oyunu orda anlatmaya çalıştım. Daha dün orası içkicilerin mekanı iken, orada yapılan düzenleme ile artık vatandaşların soluklandığı yer oldu. Hem heykellerin kime zararı olmuş ta şikayet konusu olmuş anlayamadım.Başkan en son bana konuyla ilgili anket yaptıracağını, eğer yüzde 20 evet derse yıktırmayacağını söyledi" dedi.


Gaziler ve Muharipler Derneği Başkanı Sabahattin Çorbacı ise " Bize de bu konuda eleştiriler geldi. Askerin boyu ve tipinin tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığı vatandaşlar tarafından belirtildi. Biz aslında heykel değil bu mevziinin üzerine top arabası istemiştik. Ya da kucağında şehit taşıyan asker heykeli. Çanakkale şehitliğinde var. Biz bu konudaki talebimizi ilettik. Belediye ne karar alır bilmem. Farklı bir çalışmadan yanayız" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 13:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?