21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Sıra -1 zanlıları adliyeye sevk edildi

Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından "Sıra-1" kodlu operasyonda, gözaltına alınan ikisi memur 8 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.

6183 Sayılı Amme Alacakları Hakkındaki yasaya aykırı şekilde, icralık araçları rüşvet yoluyla alıp ihaleye fesat karıştırdıkları tespit edilen ele başı Cemal A., oğlu Uğur A. ile C.Ö., R.T., H.G., A.B., E.Y. ve R.Y. yakalanmıştı. İki gün süren soruşturmaların ardından 8 kişi bugün Karabük Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Karabük Adliye Sarayı'na sevk edildi.

Önceki gün Fatih Toki Konutları ile 5 Bin Evler, 200 Evler ve Kurtuluş Mahallesi'nde sekiz ev ve bir iş yerine 70 polis ve jandarma ile yapılan operasyonda, bir adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, 41 tabanca mermisi ve satın aldıkları araçların dosyaları ele geçirilmişti. Haklarında çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, kamu güvenliğini tehdit etmek ve rüşvet suçundan gözaltına alınan şebeke üyeleri, icralık olan araçları ihalede zorla tehdit ve rüşvet ile değerinin çok altında satın aldıkları tespit edilmişti. Sanıkların 16 bin YTL değerinde bir aracı 2 bin YTL'ye, 15 bin YTL'lik aracı 6 bin YTL'ye, 2 bin YTL değerinde başka bir aracı ise 300 YTL'ye aldıkları ve sadece 2008 yılında aynı yolla 20 civarında araç satın aldıkları tespit edildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 15:18:15
Güncelleme :1 Ocak 2009 Perşembe 15:30:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?