18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

SMYO'da 16. mezuniyet töreni

Karabük Üniversitesi (KÜ) Safranbolu Meslek Yüksek Okulu'ndan (SMYO) 2008-2009 yılında mezun olan 16. dönem öğrencileri şehir stadyumunda mezuniyet eğlencesi düzenlediler.


Eğlenceye AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Üniverisite dekanları, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.


Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Ahmet Gürbüz, öğretim elamanları ve öğrencilerin selamlama yürüyüşü ile başlayan mezuniyet eğlencesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Yüksekokul öğrencilerinin sunduğu davul şov gösterisi devam etti. Yüksekokul modern dans topluluğu gösterisinin de yer aldığı eğlencede 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı mezunları adına Restorasyon bölümü öğrencisi ve aynı zamanda Karabük Devlet Hastanesi'nde Psikiyatri Uzm. Dr. Talat Bayraktaroğlu yaptığı konuşmada, 1996 yılında Karabük'e geldiğini hatırlatarak, "Ben Karabük'e geldiğimde iki yükseköğretim kurumu vardı. Biri Teknik Eğitim Fakültesi ve diğeri Safranbolu Meslek Yüksekokulu. Fakültenin 89 öğrencisi, Yüksekokulun 120 öğrencisi vardı.

Aradan geçen yıllarda bugüne geldik ve şuan Yüksekokulun 2 bin 500 civarında öğrencisi var. Genç olan Üniversitemizi yurt içi ve yurt dışında bir takım faaliyetlerle tanıtmaya çalışan, her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal faaliyetleri destekleyen ve içinde yer alan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal hocamıza, Yüksekokul Müdürümüz Doç.Dr. Ahmet Gürbüz hocamıza ve bizlere bilgiyi aktaran bütün hocalarıma saygılar ve teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrenci arkadaşlar sizlere bir abi ve arkadaş olarak tavsiyem başarmak için yaptığınız işi benimseyin" dedi.


Safranbolu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Ahmet Gürbüz ise yaptığı konuşmada, "1992 yılında Safranbolu'da dikilmiş olan bir fidan yıllar içinde gerçekleştirilen planlı çalışmalar neticesinde yöresiyle bütünleşen dev bir çınar haline gelmiştir. 17 yıllık süreç içinde büyüyen ve gelişen bu çınar, Türk Yüksek öğretim kurumları arasında seçkin yerini almış olan Safranbolu Meslek Yüksekokulu'dur. Sevgili öğrenciler sizler Anadolu'nun farklı kültürlerini Safranbolu ve Karabük'te buluşturdunuz. Sizler hiç şüphesiz bundan sonra Safranbolu ve Karabük'ün birer gönüllü elçileri olacaksınız. Üniversitemizde bulunduğunuz süreç içinde Atatürk ilkeleri ışığında çağdaş bilimin gerektirdiği bilgi ve deneyimle donatıldınız" diye kaydetti.


Konuşmaların ardından dönem üçüncüsü geleneksel El Sanatları Öğrencisi Emel Çulha'ya başarı belgesini Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ahmet Gürbüz, dönem ikincisi Geleneksel El sanatları öğrencisi Erman Aktaş'a başarı belgesini Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ve dönem birincisi Muhasebe Bölümü öğrencisi Fatma Canan Açıkgöz'e başarı belgesini Karabük Milletvekili Cumhur Ünal verdi.
Öğrenciler 10. Yıl Marşıyla birlikte, havai fişek gösterileri eşliğinde mezuniyet göstergesi sayılan keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini doyasıya kutladılar.
 

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 12:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?