18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Soğuksu'da kentsel dönüşüm başladı

KARABÜK'TE TOKİ ÇALIŞMALARI

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Soğuksu kentsel dönüşüm projesinin başladığını, 5000 Evler'de TOKİ tarafından yapılacak olan dar gelirli konutlar için de yer gösterdiklerini söyledi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5000 Evler'de dar gelirli aileler için yapılacak olan konutların arazisini TOKİ'ye gösterdiklerini ve yapılacak olan konutlar ile ilgili yazışmaların devam ettiğini belirti. Soğuksu Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşüm projesinin periyodik olarak devam edeceğini belirten Başkan Vergili, "Soğuksu mahallesinde kentsel dönüşüm projesi başladı. Tahmin ediyorum önümüzdeki haftalarda hafriyat çalışmaları ve temel atmalar başlayacak. Bundan sonra periyodik olarak kentsel dönüşüm devam edecek. Ayrıca 5000 evler bölgesinde yapılacak olan konutların arazisi için belediyemize ait yerleri TOKİ'ye gösterdik. Bunun yazışmaları devam ediyor ve büyük ihtimalle de önümüzdeki ay iş bitmiş olacak" dedi.

Yapımı devam eden battı çıktı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Başkan Vergili, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini hatırlatarak, "Bu projenin bayrama kadar bitirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Büyük ihtimalle dediğimiz tarihte battı çıktı bitecek" diye konuştu.

Son günlerde Karabük kamuoyunda sıkça konuşulan, "Minibüs terminali kullanılmadan atıl duruma düştü" şeklindeki söylentilere de cevap veren Vergili açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Minibüs terminalini henüz teslim almadık. Şu anda eksiklikleri varsa da bunlar açılışı yapılıncaya kadar tamamlanacak. Bu eksiklikler bizim tarafımızdan zaten biliniyor. Daha çalışmaya başlamadan böyle bir şekilde yorum yapmak yanlış. Bir eksiği varsa da tamamlanacak. Belediye olarak teslim almadık, kesin kabulü de yapılmadı."

SEBZE HALİ İHALESİ

Sebze halinin bu ay ihalesinin yapılacağını da anımsatan Başkan Rafet Vergili, "Bu ay sonuna kadar ihalesi yapılacak, önümüzdeki sene kesinlikle yeni hal binasında hizmet verilecek. Şu anda proje etüt çalışmaları yapılıyor. Şu anda ihale tarihi belli değil ama bu ay mutlaka ihaleye çıkacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2011 Perşembe 15:25:00
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 18:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?