22
Mayıs
2024
Çarşamba
KARABÜK

Sosyal yardım marketi açıldı

KARABÜK VALİLİĞİ SOSYAL YARDIM MARKETİ AÇILDI

Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hayırsever işadamlarının da desteğiyle kurulan Sosyal Yardım Marketi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Kentteki ihtiyaç sahibi insanların giyim eşyası, ayakkabı ve çocukların okul gereçlerini sağlamak üzere kurulan ve modern bir şekilde dizayn edilen Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Marketi, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, Daire Müdürleri, Muhtarlar, mağazanın açılmasında katkısı ve destekleri bulunan hayırsever işadamları ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük, sosyal devlet anlayışı gereği ihtiyaç sahiplerine bir nebzede olsa güzel ortamlarda ihtiyaçlarını gidermek adına böyle bir mağaza açtıklarını söyledi. Vali Küçük, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin anayasadaki tanımının, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu da ifade ederek şunları söyledi:

"Dört önemli özellikten bir tanesi sosyal bir devlet olmamız. Sosyal bir devlet her şeyden önce fakirleri, mağdurları ve masumları piyasa şartlarının ezici baskısı altında bırakmayan devlettir. Yani o toplumda yaşayan insanlara, toplumun ve devletin sahip çıkmasıdır. Bu anlayış çerçevesinde de devletimiz son yıllarda çok önemli tedbirler almıştır. Şartlı nakil transferi ile öğrencilerimize, fakir ailelerin çocuklarına, yeşil kartla sağlık hizmetlerine, SYDV'ları aracılığıyla kömür ve para yardımları yapılmaktadır. Biz atılan bu adımları biraz daha ileri götürmek istedik. Mağdur vatandaşlarımızın özellikle çocukları için ve kendileri için ihtiyaçlarını temin etme hususunda daha güzel ortamlarda ihtiyaçlarını gidermek istedik. Bu amaçla mağazayı açtık. Bu mağazayı açarken değerli iş adamlarımız Şefik Dizdar , Vahap Küçük'e müracaat ettik. Onlar da büyük bir sevinçle buraya el attılar. Burada gördüğünüz bütün eşyaların temininde bizlere destek verdiler. Ben onlara teşekkür ediyorum. KARDEMİR A.Ş'ye teşekkür ediyoruz. Çünkü bu mekanı bizlere tahsis etti" dedi.

Açılışı yapılan Sosyal Markete tüm hayırsever işadamlarının katkıda bulunabileceğini ifade eden Vali Küçük, kamuoyuna da çağrıda bulunarak, "Bu mağaza burada kalacak. Karabük'lülerin mağazası burası. Özel şahıs mağazası değil. Bundan sonra her birimiz ulaşabildiğimiz hayırsever işadamlarına burayı desteklemeleri hususunda telkinde bulunun. Biz buradaki eşyaları bittikçe alacağız. Ama bu şekilde de yardımlar gelirse biz çok memnun oluruz. Tabi bu yardımlarda tek şartımız var hibe olacak. Böylece hem hayırseverleri, hayırdan istifade edeceklerle buluşturmuş oluruz. Ben bütün kamuoyuna bu çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Karabük Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Marketi açılış kurdelesi Vali İzzettin Küçük, Milletvekili Osman Kahveci ve hayırsever işadamları tarafından kesildi.

Daha sonra mağazayı gezen Vali Küçük ve beraberindekiler, mağaza ile ilgili olarak Vakıf Müdürü Mustafa Ateş'ten bilgiler aldılar.

KARABÜK VALİLİĞİ SOSYAL YARDIM MARKETİ AÇILDI
KARABÜK VALİLİĞİ SOSYAL YARDIM MARKETİ AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2011 Cuma 15:40:05
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 19:30:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?