18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Soykök sektörel teşvik istedi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi Ahmet Soykök, çıkarılması düşünülen sektörel teşvik içinde Karabük'ün yer alması için, Karabük Valiliği Proje Üretim ve Sinerji Merkezi ile ortaklaşa çalışmak istediklerini belirtti.

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Soykök, bu hafta yapılan meclis toplantısı ile ilgili olarak bilgiler verirken, toplantının çok olumlu geçtiğini ve Proje Üretim ve Sinerji Merkezi yetkililerinin meclis üyelerine yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdiklerini söyledi.

Meclis Başkanı Soykök yaptığı açıklamada, "Her zaman şunu ifade ediyoruz. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak tabii ki çıkış yolları arayışı içersindeyiz. Karabük'ün mutlaka büyümesi gerekiyor. Gelişmesi gerekiyor. Ekonomik açıdan çok üst seviyelerde olmamız gerekiyor. Biz bir sanayi kentiyiz. Onun için bu alanda da yeni yatırımlar gelerek, büyümemiz gerektiğini düşünüyorum. Hep şunu yineledik, tekrarladık, görevde olduğumuz sürece bu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim tespitlerimizdir. Sektörel bazda teşviğin verilmesi Karabük'ü rahatlatacaktır. Kesin çözümdür gözü ile bakıyoruz. Bu da şuanda hükümetin izlediğimiz kadarı ile Sayın Valimizin başkanlığında, belediye başkanlarımız, Karabük'te bulunan sivil toplum
örgütü başkanları, milletvekillerimiz ile birlikte yapmış olduğumuz bakan ziyaretlerinde böyle bir teşviğin hazırlanmakta olduğunun sinyallerini aldık. Bu bizim için çok önemli. Onun içinde çıkacak yeni teşvik yasasının kapsam alanında olmak istiyoruz. Tabii ki kapsam içinde olmamız için bunun çalışmalarını şimdiden yapmamız gerektiğini düşünüyorum.

Tüm Karabük birlik ve beraberlik içersinde Karabük'ün sektörel bazda teşviğin kapsam alanına girmesi için çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor. Hatta Ankara'da bu konu ile ilgili lobi çalışmalarının yapılması gerektiğini düşünüyorum. Biz Karabük Ticaret ve Sanayi Odası olarak sektörel ve bölgesel bazda teşviğin alınması için tüm girişimlerimizi önümüzde ki süreçte sürdüreceğiz. Çalışmalarımızı hızlandıracağız. Birlik ve beraberlik içersinde olunması gereken bir çalışmadır. Karabük'e bu teşviğin gelmesi ile birlikte ben Karabük'ün geleceğinin çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü üniversitemiz var. Tıp Fakültesi kararı çıktı. Ardında da alternatif yatırımları alırsak Karabük'ün önümüzde ki günlerde ekonomisinin büyüyeceğini ve ticari hayatının canlanacağına inanıyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 09:54:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?