18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Stad yenileme çalışmaları sürüyor

KARABÜKSPOR'DA STAT YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kardemir Karabükspor'un maçlarını oynadığı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nın maraton, basın ve protokol tribünü yenileme çalışmaları devam ediyor.

Turkcell Süper Lig'in yeni ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un bu sezon maçlarını oynayacağı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'ndaki basın ve protokol tribünü yenileme çalışmaları tamamlanırken, maraton tribünündeki çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) özellikle bu sene üzerinde durduğu başka bir konu da yayıncı kuruluşun yayın odalarının yanı sıra basın dinlenme ve toplantı odalarının yapımının bir an önce tamamlanması yönünde*

Haziran ayından itibaren yeniden modernizasyona alınan ve tüm hızıyla çalışmaları devam eden maraton tribününde yüzde 50'lik kısmı bitirilirken, yeni sezona yetiştirilmeye çalışılıyor.

Karabük Valiliği Köylere Hizmet götürme Birliği tarafından ihalesi yapılan ve Spor Toto destekleri ile yapımına başlanan Maraton tribünde bodrum kat ve birinci katın bitmek üzere olduğunu söyleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin, Çelik konstrüksiyon çatı montaj çalışmalarının devam ettiğini ve genişletme çalışmaları kapsamında yolda imar çalışmaları yapıldığını söyledi.

Karabük'te son günlerde aşırı yağışlar ve imarda yola işgal etme nedeniyle bazı aksaklıkların yaşandığını da anlatan Çetin, "Turkcell Süper Lig'in şartları çerçevesinde çalışmalar sürüyor. TFF'nin stadyuma uyguladığı bazı şartlar var. Bu şartları da Karabükspor ve Müdürlüğümüz olarak yeniden tribün giriş çıkışları oluşturuluyor, kamera çekim odaları, ulusal ve yerel olmak üzere basın mensuplarının çalışabileceği 75 kişilik basın odası ve toplantı salonu oluşturuluyor. Sporcu soyunma odaları normlara

uygun olarak yenileniyor. Maraton tribününde yapılan çalışma nedeni ile saha ile inşaat arasında drenaj çalışması önümüzdeki hafta tamamlanacak. Kale arkasında misafir seyirci büfeleri oluşturuluyor. İnşaat normal seyrinde devam ederse bir problem yaşamayacağız" dedi.

Maraton tribününde seyirci kapasitesinin artmadığını sadece modern ve iki katlı olacağını da ifade Abdulkadir Çetin şunları söyledi:

"Kapalı tribün ve kale arkasındaki yapılacak çalışmalar kapasite artımı olacak. Kale arkasında 3'er bin kişilik kapasite artışı olacak. Bunlarla ilgili olarak Müdürlüğümüz ve Karabükspor tarafından projeler hazırlanıyor. Bu projeleri Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Futbol Federasyonuna onaylattıktan sonra ihalesi yapılacak. İhale için yine Karabük Valiliğine yetki verilirse ihalesi Karabük'te yapılacak."

KARABÜKSPOR'DA STAT YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
KARABÜKSPOR'DA STAT YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 17:36:01
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 18:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?