18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Su kavgası büyüyor

Karabük merkeze bağlı Cumayanı köyü ile Çukurca köyü arasında süren ve yargıda olan su kavgası giderek büyürken, Çukurca köyü muhtarı Mustafa Yılmaz, Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in kanunsuz talimatlar verdiğini iddia etti.

Çukurca köyü muhtarı Mustafa Yılmaz, Çukurca köyünün 6 mahalleden oluştuğunu ve hala 3 mahallesinde su sorunu yaşadıklarını belirterek, 2010 yılından beri defalarca 3 mahallenin su sorunu ile ilgili yazılan dilekçelere cevap verilmediğini kaydetti.

Yılmaz, “Bu 3 mahallemizin su işlerini çözmeden İl Özel İdare Müdürlüğü, kaynağı bizde olan suyu Cumayanı köyüne tahsis edilmesi yönünde ihale çalışmalarına başladığını duyuyoruz. Su kaynağının bulunduğu Tuza deresinin suyunun Cumayanı köyüne verilmesi hususu idari yargı konusudur. Yargı kararı çıkmadan Özel İdare Müdürlüğü’nün işlem yapması yasaya aykırıdır. İdari yargı sürecinin kararı beklenmelidir. Mevzuat bile bu şekilde iken, köyümüz hudutlarında çıkan suyun Cumayanı köyüne de tahsis edilmesi yönünde ihale sürecinin başlatılmasına Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in kanunsuz talimatlarının sebep olduğunu biliyoruz ve duyuyoruz. Siyasi emirler yasaları çiğnememelidir. Aksi halde köy tüzel kişiliği olarak, yapılması planlanan ihalenin iptali hususunda tekrar idari yargı yoluna başvuracağız. Bizleri Hakkarili sandınız herhalde, bizler Karabük Çukurcalılarız. Sizleri milletvekili yapan Çukurcalılarız. Bizim yıllardır dilekçelerimize cevap vermeyen Karabük Özel İdare Müdürlüğü ve işlerimizi yapamayan köy hizmetlerini şiddetle kınıyoruz” dedi.

“ÇANKAYA KÖŞKÜNE ÇIKARIZ”

Köy muhtarı Mustafa Yılmaz, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a kadar çıkacaklarını belirterek, “Köyümüzün sınırları içinde yer alan Tuzak deresine memba ihalesinin bir adım ileri atıldığını öğrenirsek, binlerce Çukurcalı ve köy heyeti olarak Çankaya Köşkü’ne çıkarak bu sorunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceğiz” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2012 Cumartesi 17:46:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?