23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Tam gün yasasına tepki

TAM GÜN YASASINA TEPKİ

Sağlık-Sen Şube Başkanlığı tarafından tam gün yasa tasarısı protesto edildi.

Sağlık-Sen Karabük Şube Başkanı Kamil Temel, düzenlediği basın açıklamasında, 2003 yılından bu güne uygulanan sağlıkta dönüşüm programının önemli ayaklardan birisi olan tam gün yasa tasarısının bu hafta TBMM genel kurulunda görüşüleceği ve bu tasarında eksiklikler ve yanlışlıklar olduğu vurgulayarak, tasarının eksiklikler ve yanlışlar nedeniyle protesto edildiğini kaydetti.

Temel, "Sağlık-Sen olarak hekimlerin tam gün esasla çalışmalarını sağlık sistemi açısından olumlu bulunmaktayız. Sağlık çalışanlarının haftalık çalışma süresinin 40 saatte düşürülmesi, nöbet ücreti uygulamasının kapsamının genişletilmesi gibi düzenlemeler tasarının olumlu yönleri olarak öne çıkmaktadır. Ancak tam gün yasa tasarısı mevcut haliyle bir ekip çalışması olan sağlık hizmetinin sunumunu olumsuz yönde etkileyecek ekonomik haklar ve çalışma şartları açısından yaşanan adaletsizlikleri daha da derinleştirilecek eksiklikler taşımaktadır. Sağlıkda dönüşüm programıyla birlikte çalışma koşulları her geçen gün ağırlaşan sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını alabilmesi için tam gün yasa tasarısında var olan adaletsizliklerin giderilmesi şarttır" dedi.

Tam gün yasa tasarısının bu haliyle yasallaşmasının sağlık hizmetleri sunanlar arasındaki mevcut adaletsizlik makasının daha da açılmasına neden olan alacağını belirten Temel, "Sağlık hizmeti sunumunun bir ekip hizmeti olduğu unutulmamalıdır. Performans sisteminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle kamunun en düşük gelire sahip kesimi haline dönüşen hekim dışı personelin yaşadığı adaletsizliğe son verilmelidir. Tabip dışı personelin döner sermaye gelirleri mutlaka emekliliğe yansıtılmalıdır. Türkiye'deki radyoloji ünitelerinin büyük çoğunluğu çalışan güvenliği standartlarını taşımazken, Tasarıda haftalık çalışma süresi 35 saate yükseltilerek radyoloji çalışanlarının sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Bu hatadan mutlaka dönülmeli ve radyoloji çalışanlarının 25 saat olan haftalık çalışma süreleri değiştirilmemelidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 18:28:05
Güncelleme :13 Ocak 2010 Çarşamba 20:08:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?