18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tapu kadastro çalışmaları başladı

Karabük'ün Eskipazar ve Ovacık ilçeleri ile Ovacuma beldesine bağlı köylerdeki kadastro çalışmaları başlatılırken, en geç 2011 yılına kadar Karabük'ün tamamının kadastro işlemlerinin bitirilmiş olacağı bildirildi. Diğer yandan başlayan ölçümler esnasında özellikle ortak yeri olan vatandaşlar arasında zaman zaman sıkıntılar yaşandığı, bu sıkıntılar neticesinde ise ölçümlerin aksadığı belirtildi.


Başlayan ölçüm çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirme yapan Tapu Kadastro Müdürü İbrahim Turan, "Yapılacak kadastro çalışmaları doğrultusunda Safranbolu, Eskipazar, Eflani ve Ovacık'ta ihaleler yapıldı. Safranbolu ve Eflani'de ki kadastro çalışmalarına yönelik ihale, yapılan itiraz sonucu iptal oldu ve buralarda ki çalışmalarımız başlamadı, sadece buralarda müdürlüklerimizin ön çalışmaları var. Ovacık ve Eskipazar'da çalışmalarımız devam ediyor. Toplamda Eskipazar'da 27 köy, Ovacuma beldesinde 6 mahallemiz, Ovacık'ta 15 köyde çalışmalar müteahhit tarafından başlanmıştır. Bu bağlamda, Eskipazar ilçemizi Karabük Kadastro Müdürlüğü, Ovacık ilçemizin Zonguldak Kadastro Müdürlüğü, Safranbolu ilçemizi Yozgat Kadastro Müdürlüğü, Eflani ilçemizi de Zonguldak Gökçebey Kadastro Müdürlüğü alarak ihaleleri kazanmışlardır. Farklı illerin Kadastro Müdürlükleri Karabük'ün ilçelerindeki çalışmalarını bitirip bize teslim edeceklerdir" dedi.


Kadastro çalışmaları başlamadan önce ilgili yerlerde bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Tapu ve Kadastro Müdürü İbrahim Turan açıklamasını şöyle sürdürdü: "İlçe ve köylerde kadastro çalışmalarına başlamadan önce köy halkını toplayıp bilgilendirmeler yapıyoruz. Böylece vatandaşlarımız da kafalarına takılan soruları soruyorlar, biz de gerekli açıklamaları yapıyoruz. Çalışmalarımızı, bilir kişi, muhtar, müteahhit ve teknisyen yürütüyor. Zaman zaman köylülerimizin itiraz dilekçeleri oluyor. Bu dilekçeleri ilgili teknisyene bildirerek hukuk çerçevesinde sorunlar çözüme kavuşturuluyor. Bilindiği gibi kadastro çalışmaları yalnızca Karabük'te değil Türkiye'nin her tarafında yoğun bir şekilde yapılıyor. Çalışmalarımız bittiğinde Karabük'te 34 köy dışında kadastrosu yapılmayan köy kalmayacaktır. Bu 34 köyde de şu anda Orman Kadastro çalışmaları sürdüğünden dolayı çalışmalar yapılamamakta ve ihaleye çıkılamamaktadır. Bunların altı aylık bir süreleri var. Bu süreleri bittikten sonra da Genel Müdürlüğümüze programımızı göndereceğiz ve 2011 yılına kadar Karabük'ün kadastrosu yapılmamış hiçbir köy ve mahallesi kalmamış olacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 20:42:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa doğan IP: 88.248.17.xxx Tarih : 24.11.2008 14:19:17

tam adresinizi nerede bulabilirim acaba yani hangi firma oldugunu öğrenebilirmiyim