18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tapu operasyonuna 7 tutuklama

KARABÜK'TEKİ SAHTE TAPU OPERASYONUNDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Karabük'ün Yenice ilçesinde gerçekleştirilen operasyon sonucu gözaltına bulunan 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Yenice ilçesinde zimmete para geçirme, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet, dolandırıcılık, usulsüz tapu düzenleyerek kredi çekme suçlarına karıştıkları ileri sürülen aralarında Yenice Tabu Müdür Vekilinin de bulunduğu 7 kişi tutuklanma emri ile sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Karabük Cezaevi'ne gönderildi.

Karabük İl Jandarma ve Yenice İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 6 ay süren takibi sonucu bir suç örgütü elemanlarının zimmete para geçirme, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet, dolandırıcılık, usulsüz tapu düzenleyerek kredi çekme suçlarına karıştıkları tespit edildi. Savcılık talimatıyla harekete geçen ekipler, önceki sabah şafak vakti 7 ayrı ev ve iş yerine şok baskın düzenledi. Düzenlenen operasyonda Yenice Tapu Müdür Vekili Razık C., Yılmaz Ç., eski Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Erdal K. ile Zeki

B., Reşat T., Nurettin R. ve Zekeriya Y. gözaltına alınmıştı. Şahıslara ait ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda ise bulunan bazı evrak ve bilgisayarlara el konuldu.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda Cumhuriyet Savcısının da katılımı ile 2 gün süren ifadelerinin ardından gözaltına alınan 7 kişi akşam saatlerinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karabük Cezaevi'ne gönderildi.

KARABÜK'TEKİ SAHTE TAPU OPERASYONUNDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI
KARABÜK'TEKİ SAHTE TAPU OPERASYONUNDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI
KARABÜK'TEKİ SAHTE TAPU OPERASYONUNDA 7 KİŞİ TUTUKLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 19:27:01
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 21:29:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?