18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tarihi kentte antika pazarı açıldı

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bu yıl 12.'si düzenlenen Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında “Antika Pazarı” Açılırken, su kültürü gezi yolu tanıtıldı, yöresel yemek seremonisi sunuldu.

12. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali etkinlikleri kapsamında “Su Kültürü” teması kapsamında ilçede bulunan bahçe hamamları, değirmenler, su kemerleri, arklar ile havuzlu konaklar rehberler eşliğinde tanıtılırken, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden antikacıların katılımı ile Kazdağlıoğlu meydanında Antika Pazarı açıldı. Hıdırlık Tepesi'nde Yöresel El Ürünleri adı altında Yunan ve Türk yöresel yemekleri seremonisi sunuldu.

Etkinliğe; Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, eski AK Parti Milletvekili Mehmet Ceylan, katıldı. Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, ilçesi ile çok sıkı diyalogların bulunduğu ve mübadele döneminde ilçesinden Yunanistan'a giden ve oradan buraya gelen insanların torunları ile birlikte bazı gelenekleri birlikte yaşatmaya gayret Gösterdiklerini söyledi.

Ardından Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Prof. Dr. Burhanettin Uysal Konferans Salonu'nda “Suyun Işığında” adlı panel yapılırken, panelin oturum başkanlığını KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülser Çelebi yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 17:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?