18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tarıma destek devam ediyor

Karabük İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" çerçevesinde hazırlanan projelerin devam ettiğini söyledi.

Temel, yaptığı açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde bugüne kadar toplam tutarı 2 bin 351 YTL olan 15 projeyi bakanlık onayına sunduklarını kaydetti.

Sundukları 15 projeden 14 tanesinin kabul edildiğini ifade eden Temel, "Bu projelerden bir tanesi ödenek yetersizliği nedeniyle bir sonraki etapta değerlendirilmek üzere beklemeye alındı. Kabul edilen 14 projemizin toplam tutarı 2 bin 491YTL'dir. Kabul edilen projelerimizin hibeye esas olan tutarları ise bin 844 YTL olup, bu rakam üzerinden yatırımcılarımıza yapılacak hibe desteği 922 YTL'dir. Proje kapsamında makine ekipman alımları çerçevesinde ilimize 6 adet balya makinesi alınmış, 1 adet soğuk hava tahribatı aracın onayı alınmış olmasına rağmen yatırımcı tarafından alımı ertelenmiştir. Ayrıca 3 adet et parçalama ve paketleme, 1 adet balık şoklama, 1 adet reçel - helva ve lokum imalatı, 1 bakliyat paketleme ve 1 adet de un fabrikasında teknoloji yenileme olmak üzere 7 adet ekonomi yatırım projemiz halen devam etmektedir" dedi.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirten Temel, destekten yararlanmak için ilimizde bulunan tüm işletmelerden proje hazırlayıp müracaat etmelerini beklediklerini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 13:07:21
Güncelleme :17 Kasım 2007 Cumartesi 14:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?