18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Karabük Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen rehine kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı. 

Bölge Trafik Müdürlüğü önünde düzenlenen rehine kurtarma tatbikatına, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman başta olmak üzere, Emniyet Müdür Yardımcıları Ahmet Sonad, Zeki Tamay, İbrahim Öztürk ve Emniyet Şube Müdürleri katıldı. 

Yapılan tatbikata, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ait ambulansla itfaiye ekipleri de katıldı. Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman'ın yönettiği tatbikat, otobüs içerisinde bulunan yolcuların bir eylemci tarafından rehin alınması ile başladı. Bölge Trafik Müdürlüğü yanındaki boş araziye çekilen otobüsün içerisindeki eylemcinin, İl Emniyet Müdürü Yardımcısı İbrahim Öztürk tarafından megofanla yapılan teslim ol çağrısına rağmen, sloganlarla karşılık vermesi üzerine başlatılan kurtarma operasyonu, eylemcinin etkisiz hale getirilmesiyle sona erdi. Gerçeği aratmayan tatbikat heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. 

Tatbikat sonrası bir açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, "Teşkilatımızın hazırlıklı olması bakımından zaman zaman bu tür tatbikatları yapıyoruz. Bugün de arkadaşlarımız tatbikatı başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Bazı eksikliklerimiz varsa onları da görüp gidereceğiz. Bu tür tatbikatları bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 16:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre ay IP: 81.213.236.xxx Tarih : 3.01.2007 19:46:34
çok önemli bir operasyon düzenledikleri için ayakta alkışlıyorum. çünkü dışarda hala gaspçı,tecavüzcü,haraççı,serseri,hırsızlar rahat rahat gezdikleri için ayakta alkışlıyorum.karabük 5 sene içinde çok büyük bir kent olacak.herşeyi ile gelişecek değişecek şimdiden emniyet tedbirlerini almazsak karabükün sonu çok kötü olacak.bir insan hürriyet caddesinde rahat rahat gezemiyecek istasyonda gece 12'de trenden inemeyecek.polis tatbikat yapsın paralar oralara gitsin diğer suçlular rahat rahat gezsin.diyeceğim bu kadar