21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Tatilde 'kış okulu' projesi

Karabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü köyündeki Özel Safran İlköğretim Okulu, yarı yıl tatilinde kış okulu projesi çalışması başlattı.


Safran İlköğretim Okulu tarafından başlatılan kış okulu projesi kapsamında, tatil döneminde öğrencileri motive etmek ve ikinci dönem derslere hazır hale getirmek amacıyla dil ağırlıklı ve sosyal faaliyetli eğitim veriliyor.

Okul Müdürü Hacı Sağlam, her yıl kış okulu projesi yaptıklarını bu yıl ise bu projeyi kış dil okulu yaparak öğrencilere Türkiye'de eğitim gören 5 yabancı üniversite öğrencisi tarafından İngilizce pratik eğitimi vermeye başladıklarını söyledi. Sağlam, başlattıkları proje kapsamında 30 Ocak'a kadar Ankara Üniversitesi, ODTÜ ve Karabük Üniversitesi'nde eğitim gören Yeni Zelandalı, Gambiya ve Kenyalı 5 öğrenci tarafından ilköğretim okulundaki öğrencilere İngilizce ders verdiklerini belirtti. Hacı Sağlam, bu projeyle yarı yıl tatilinde diğer öğrencilerin tatil yaptığını ancak Safran İlköğretim Okulu'nda ise öğrencilerin hem tatil hem de pratikte dil eğitimi gördüklerini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 06:54:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?