23
Mayıs
2024
Perşembe
KARABÜK

Tavuk leşleri panik yarattı

SAFRANBOLU'DA 57 ÇUVAL ÖLÜ TAVUK BULUNDU

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde çuvallar içinde bulunan tavuk leşleri tedirginliğe yol açtı. Karabük İl Tarım Müdürü Muhsin Temel, korkulacak bir durum olmadığını söyledi.

Safranbolu ilçesinde dört tane çöp konteynerinde yaklaşık 700 tane tavuk ölüsüyle karşılaştıklarını söyleyen Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, şöyle konuştu: "Bunun akabinde arkadaşlarımız olay yerine gittiler. İlgili işletme tespit edildi. İşletmenin yaptığı yanlış tabii ki. Gerekli yaptırımlar kanuni olaylar başlatıldı. Burada bir hastalık şüphesi, herhangi bir kuş gribi ile ilgili şüpheleneceğimiz durum söz konusu değil. Tavukların çok kokuşmuş olması nedeniyle laboratuvara bazı numune gönderemedik, imha

edilmesi zorunda kalındı. Ama hangi işletmenin olduğu tespit edildi, o işletme ile ilgili gerekli yaptırım yapılıyor. İşletmenin fiziki olarak şartları uygun, imha çukurları var orada imha etmesi gerekiyordu. Çöp konteynerine atması yanlıştı. Onunla ilgili gerek valiliğimiz gerek tarım müdürlüğü, gerek belediye ve çevre müdürlüğü gerekli çalışmaları başlattı."

Konuyla ilgili gereken her şeyin yapılacağını anlatan Temel, şunları söyledi: "Burası 70 bin kapasiteli broyler işletmesi ve burası belirli dönemlerde belirli yüzdelerle ölüm oranları normaldir bu işletmeler için. Bu ölüm her hangi bir hastalıktan değil normal ölümlerdir. Bu nedenle endişelenecek bir durum yok."

Karabük Valisi Nurullah Çakır da yaptığı açıklamada, üretimci bir kişinin, standartlara uygun imha etmesi gerekirken yağmur ve çamurdan kendisine pratikçe kolay gelen hemen yakındaki konteynere atma yöntemini tercih ettiğini öğrendiklerini söyledi.

Vali Çakır, açıklamasında ayrıca şu konulara değindi: "Benim için önemli olan bunların hangi merkezlerden ne şekilde kimler tarafından bırakıldığına sahip olmak. Kullanım ile ilgili bir endişe ve kaygı yok. Safranbolu'nun turizm kenti olması önemli değil insan sağlığını ilgilendiren ve bu sağlığı tehdit edebilen her türlü olguya karşı dikkatli ve duyarlı olmamız gerekli. Firma ile ilgili arkadaşlarımız gerekli incelemeyi başlattı. Bu hadisenin bir üretim yerinde mi, tüketim yerinden mi kaynaklandığı

bizim için önemliydi."

SAFRANBOLU'DA 57 ÇUVAL ÖLÜ TAVUK BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 14:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?