18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

TBMM Başkanı Toptan Karabük'te

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, terörle mücadelenin devam ettiğini ifade ederek, "Bu topraklarda gözü olan varsa, bizim ödediğimiz ağır bedelleri ödemek zorunda" dedi.


TBMM Başkanı Köksal Toptan, bir dizi ziyaret ve açılışlar için Karabük'e geldi. Karabük Valiliği önünde polis mangasını selamlayan Toptan, daha sonra daire müdürleriyle selamlaştı. Karabük Valisi Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret eden Toptan, ziyarette gazeteciler tarafından 5 askerin şehit olduğu haberinin hatırlatılması üzerine terörün hedefinin Türkiye'de iç huzursuzluk çıkarmak olduğunu ve Türkiye'nin oyuna gelmeyeceğini söyledi.


GEÇEN 24 YILDA TERÖR HEDEFİNE ULAŞAMADI
Türkiye'nin terörle 24 seneden beri mücadele ettiğini anlatan Toptan, şöyle konuştu: "Bir süre daha mücadele etmek zorunda kalacak. Ancak terör geçen 24 senede hedefine varamamıştır. Terör elde etmek istediğini elde edememiştir. Ancak Türkiye'ye zarar verememiştir. Bizim maddi kayıplarımız var. Bu maddi kayıplar bizim için o kadar önemli değil. Türkiye maddi kayıplarını her şekilde telafi edecek şekilde çok büyük ve güçlü bir ülkedir. Ancak şehitlerimiz var ve onlar bizim canımızı yakıyor. Fakat terörle mücadelemiz her yönlü olarak eksiltilmeden devam edecektir. Dün akşam 5 şehit oldu üzülüyoruz."


Terörün hedefinde Türkiye'de iç huzursuzluk çıkarmak olduğunu anlatan Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Güvenlik güçleri her yönüyle dikkatli olarak mücadelelerini sürdürüyor ve sürdürecek. Terörle mücadele demokrasinin alternatifi değil. Kimse bizden vazgeçmemizi beklemesin. Terörle mücadeleden vazgeçelim. Hayır. Kalkınma hamlemizden vazgeçelim. Hayır. Demokrasiyi azaltalım. Hayır. Kimse bizden bu üç şeyden vazgeçmemizi beklemesin. Bir gün gelecek terörü yeneceğiz. Türkiye oyuna gelmez. Terör örgütünün arkasında başka güçler var. PKK terör örgütü arkasındaki güçlerin taşeronluğunu yapıyor. Dostlarımız arasında terör örgütüne yardım edenler var."


Bazı ülkelerin teröre yardım yaptığını anlatan Toptan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimin ne yaptığını biliyoruz, farkındayız. Bu topraklara gelip otururken ağır bedel ödedik. Kimse bize bu toprakları vermedi. Ülkemizde gözü olanlar varsa ödediğimiz ağır bedelleri ödemek zorundadır."


Dünyayı yönetmeye çalışan Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Başkanı George Bush'un son yaşanan kriz nedeniyle yaptığı toplantıda Türkiye'nin olmasından heyecan duyduğunu ifade eden Toptan, Türk bankacıların bu krizden zararsız, az zararla veya karlı çıkacağını sözlerine ekledi.


Ziyarette Karabük Valisi Nurullah Çakır TBMM Başkanı Köksal Toptan'a çeşitli hediyeler verdi. Çakır, Toptan'ın geçmişte Karabük ziyaretinde çekilen fotoğrafları da takdim etti. Toptan ise Vali Çakır'a tabak hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 16:49:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?