21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

TED Genel Başkanı'ndan acı itiraf

Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Karabük Valisi Can Direkçi'yi yizaret etti. 

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ziyarette, Türk Eğitim Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi verirken, Karabük'ün ekonomik şartlarının Batman'dan bile kötü olduğunu söyledi. 

Pehlivanoğlu, "Şuanda Türkiye'de yaklaşık 16 bin öğrencimiz var. Bunun dışında burslu ve bursuz okullarımızda okuyan öğrencilerimiz bulunuyor. Karabük'te de burslu çocuklarımız var. Bu çocuklarımızın hepsini izliyoruz. Genel Merkezimiz aynı anda bütün okullarda sınav yapıyor, çocukların akademik bilgileri ile ilgili ölçümler yapılıyor. Karabük bizim en eski okullarımızdan bir tanesi. Bütün Türkiye'de açtığımız okullarda maalesef bir geriye gidiş sıkıntımız vardı. Tek tek bunları ele alıp, seviyelerini bölgelerinin en iyi okulu haline getirme gayreti içersindeyiz. Karabük'ü bir de yatılılık yaklaşımına geldik. Karabük'ün ekonomik şartları Batman'dan bile kötü. Yani sadece özel bir okul yaklaşımında olmamız mümkün değil. Şimdiye kadar gelirlerimizile 46 bin kişiyi de burs yardımında bulunduk. Bu öğrenim hayatı bursu, bir yıllık burs değil. Ama şu anda daha pahalı bir burs sistemi yapıyoruz. Yatılı olan bir öğrencimizin bize maliyeti 10 bin YTL. Şu anda Türkiye'nin her köşesinden Karabük'te çocuğumuz var. Önümüzdeki yıllarda şu anda ki sayıyı artırtacağız. Tam eğitim bursunu da Karabük'lü öğrencilere yansıtacağız" dedi. 

Vali Can Direkçi de, TED'in eğitimdeki başarısını takip ettiklerini söyleyerek, "Önemli olan başarıyı sürekli kılmaktır. Bu süreklilik anlamında alınabilecek tedbirleri ve Karabük özelinde bizler de yerel mekanizma oluşturarak almaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda tüm okullarımızda geliştirdiğimiz her gün ilk dersin 20 dakikasında kitap okuma eğitimi ile, kitap okumayı alışkanlık haline getirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 10:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?