18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tek Adımda Yatırım Bürosu açıldı

Başbakanlık tarafından 3 Haziran'da yayınlanan genelge doğrultusunda Karabük'te, yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yönelik Karabük Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından kurulan "Tek Adımda Yatırım İstihdam Bürosu" çalışmalarına başladığı bildirildi.

Karabük Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Salim Sungur gazetecilere yaptığı açıklamada, Karabük'te yatırım yapmak isteyen yatırımcılara yardımcı olmak üzere kurulacak işletmelerin sorunlarını dinlemek , ilgili kurumlarla irtibata geçerek çözüm üretmek, rehberlik ve bölgede bulunan cazip yatırım alanları konusunda tanıtıcı faaliyetlerde bulunmak üzere" Tek Adımda Yatırım İstihdam Bürosu"nun çalışmalara başladığını söyledi.

Sungur ayrıca kurulan büronun, "İşletmenin kurulması için alınması gerekli izinlerin,ruhsatların,diğer resmi iş ve işlemlerin ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimler adına tek elden, hızlı bir şekilde yürütülmesi, takip ve koordine edilmesi, İşletmenin kurulması için seçilen yerin özelliklerinin ve uygunluğunun belirlenmesi sürecinde yönlendirilmesi, işletmelerin kurulması aşamasında karşılaşabilecekleri engel ve sorunların tespit edilmesi, çözümü konusunda ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunulması, veri tabanı ve bilgi bankası oluşturulması, kurulacak işletmelerin yürürlükteki mevzuat ve standartlara uygun olarak kurulmasının sağlanması ve bilgilendirilmesi, sorunlarının dinlenilmesi ve bölgede bulunan cazip yatırım alanları konusunda tanıtıcı faaliyetlerde bulunulması ve yatırımcı kişi ve kuruluşları bilgilendirmesi, faaliyetleri yürütülecektir.

Şuanda yatırımcıya bir el kitabı hazırlamaya çalışıyoruz. Bu kitapta yatırımcı hangi alanda ne tür iş kolunda hizmete yapacaksa gerekli tüm evrak ve mevzuat bilgisi yer alacak. İlimizde bulunan hazine arazileri il ve ilçeler tarafındaki bilgileri toplanıyor. 500 metre karenin üzerinde hazır bulunan binaların tespiti yapılıyor. Bunlarla ilgili olarak çalışmalarımız şuan başladı ve tüm kurumlar ile yazışmalarımız devam ediyor" diye belirtti.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 21:01:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?