18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tek hedef galibiyet

Yaşar Kaptan Çebi sahasında hazırlıklarını sürdüren Kardemir Karabükspor'da Savaş ve Aydın'ın hafif sakatlıkları devam ederken, cezalı oyuncu bulunmuyor.

Teknik direktör Hüsnü Özkara, Diyarbakırspor maçında 3 puan almak istediklerini belirterek, "Zor bir karşılaşma olacak. Diyarbakırspor, ligde 46 puanla ikinci sırada yer alıyor, bizim de yükselen bir performansımız var. Diyarbakırspor bizi yenmek için gelecek, ama biz de seyircimizin önünde 3 puan almak istiyoruz. Bunu da başaracak güce sahibiz.
Diyarbakırspor maçına gayet iyi hazırlanıyoruz. Takımda moraller yerinde. Diyarbakırspor deplasmanda özellikle çok sabırlı oynayan bir takım ve rakibin hatasını bekliyor. Biz kendi oyun felsefemizi sahaya yansıtıp sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz" dedi.

Ligde yakaladıkları çıkışın kolay olmadığını söyleyen Özkara, "Takımı sezon arasında alıp, kendi futbol felsefemizi takıma yansıtmak zaman alıyor, ama maçlar oynanıyor. Hem oynanan maç trafiğinde hem kendi oyun anlayışınızı sahaya yansıtmanız, anlatmanız, futbolcuların da bunu kabullenip sahaya yansıtmaları zaman alıyor. Önemli olan takımın birlik ve beraberliği. Bizim ilk yarıda iç saha sıkıntımız vardı. Devre arasında yaptığımız operasyonlarla bunu giderdik ve takımdaki ahenk çok güzel oluştu.


Özellikle yaptığımız nokta transferlerle hem takıma ağabeylik yapabilecek hem de futbol kariyerlerine baktığımız zaman önemli oyuncuları bünyemize katarak ligin ikinci yarısına çok iyi bir başlangıç yaptık. İlk yarının sonlarında bu çıkışımızı göstermeye başlasaydık üst sıralarda yer alırdık. Oyunsal anlamda fazla sıkıntımız yoktu, ama bireysel hatalardan biraz sıkıntı yaşıyorduk. İkinci yarıda Boluspor maçı dışında iyi bir çıkışımız var. Biz öncelikle takımda bir aile ortamı oluşturduk. Bu birlikberaberlik ve aile ortamı olmazsa hiçbir takımın başarılı olma şansı olmaz" ifadelerini kullandı.


Futbol Şube Sorumlusu Metin Yılmaz ise, Diyarbakırspor maçıyla istikrarlı çıkışlarının süreceğini söyledi. Ligin alt sırasındaki ile üst sırasındaki takımların arasında fazla puan parkının olmadığını söyleyen Yılmaz, "Malatyaspor maçı bizim için 6 puan değerindeydi ve 3 puanı 3 golle almayı başardık. Bundan sonraki maçlarda güzel futboldan ziyade 3 puana göre futbol oynamamız gerektiğinin farkındayız. Bundan sonraki maçlarımızı da kazanmak istiyoruz. Diyarbakırspor'a ligin ilk yarısında deplasmanda sondakika yediğimiz bir golle 2-1 mağlup olmuştuk. İnşallah hafta sonu oynayacağımız maçta hem ilk yarının rövanşını alır hem de 3 puanla daha yukarılara tırmanırız" diye konuştu.


Ligin ikinci yarısında yakalanan istikrarı değerlendiren Yılmaz, "İlk yarıda takımın birliktelik noktasındaki eksiklikleri devre arasında transfer yaparak ve kampta iyi bir uyum yakalayarak giderdik. İnşallah bu çıkışımızı 34. haftaya kadar sürdürür, play-off oynarız ve iyi noktalara geliriz. Ancak Kardemir Karabükspor, bu ligde kalıcı, köklü bir kulüp olduğunu ve her zaman hedeflerinin peşinde koşan bir kulüp olduğunu herkese ispatladı" ifadelerini kullandı.
 

İha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 14:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karabüksevdalısı IP: 78.163.138.xxx Tarih : 11.03.2009 18:57:38

haydi aslanlar güzel bir pazar günü yaşatın bize! ŞAMPİYON KARABÜKSPOR