18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Telekom çalışanları greve başladı

Türk Telekom ile Haber İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin olumlu sonuçlanmaması üzerine Karabük Türk Telekom çalışanları greve başladı.

Türk Telekom Karabük Müdürlüğü önünde toplanan çalışanlar, bina girişine 'Bu işyerinde grev var' yazısını astı. Üzerlerinde ''Grev Gözcüsü'' yazılı önlükleri giyen bazı sendika üyeleri de grev nöbetine başladı. Haber İş Sendikası Karabük Temsilcisi Ahmet Çalgeriş, haklı olarak greve gittiklerini belirterek, "Hiçbir sendikalı işçi işlerin grev noktasına gelmesini istemedi. Sendikalı işçilere üvey evlat muamelesi yapanlar, eşit işe eşit ücret vermeyenler olayın bu noktaya gelmesine sebep oldu. Bugün bize bayramdır. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Bu arada vatandaşlardan özür dileyen Çalgeriş, bugün hizmetlerin durduğunu belirterek şöyle konuştu: "İşler bekleyecek. Bu sorunun bir an önce çözülmesini bizler de istiyoruz. Ortaya koyduğumuz çözüm önerilerimizi kabul etmek yerine kendilerinin verdiği kadarıyla yetinmemizi bekleyen işverenimizin nedenini bir türlü anlayamadığımız katı tutumu ve sözleşme müzakerelerinde izledikleri oyalayıcı taktik nedeniyle 7. Dönem toplu iş sözleşmesi müzakereleri tıkanmış bulunmaktadır. Biraz içimiz buruk, biraz endişeli ve bir o kadar da gururlu bir ruh haliyle bu ilki bizlere ve Türkiye'ye yaşatıyorlar. Bugün geldiğimiz nokta artık sözün bittiği, eylemin başladığı yerdir. Bu noktada, uluslar arası sözleşmeler, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yasalarca tanınmış olan grev hakkı kullanılmaya başlanacaktır."

Türk Telekom yetkilileri ise hizmetin kesintisiz devam etmesi ve grevin muhtemel olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi için gerekenin yapılacağını duyurdu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 16:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?