21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

'Telekom işçisine iftira atıyorlar'

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Türk işçisinin çalıştığı kuruma hiçbir zaman zarar vermediğini söyledi.

Karabük'te Türk Telekom işçilerine destek veren Akyıldız, Türk işçisinin hiçbir zaman kablo kesmeyeceğini belirterek, "Türkiye Kamu-Sen olarak hak mücadelesi veren Telekom işçilerinin sonuna kadar yanındayız. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası 55. maddesinde eşit işe eşit ücret ilkesi hakimdir. Toplum kesimlerindeki her sınıfın ve siyasetin özellikle sermayenin bu konudaki hassasiyeti bilmesi gerekli. Telekom'da yöneticilerin diğer çalışanlara göre 20-30 kat ücret aldıklarını söylemek mümkündür. Böyle bir ortamda var olan bir grev hakkı kullanılmaktadır. Grev hakkının kullanılması ile ilgili grev kırıcılığı yapmak için etik olmayan, ahlak olmayan ifadeler ve tepkiler ortaya konulmak istenmektedir" dedi.

Türkiye'de bugüne kadar birçok grev gerçekleştirildiğini anlatan Akyıldız, şöyle konuştu: "Ancak çalışanlar kurumlarına ihanet etmemiştir ve hiçbir mala zarar vermemiştir. Bunun en iyi örneğini Karabük Demir Çelik Fabrikalarında 1989 yılında 137 gün süren grev sürecin de ortaya konulmuştur. Bu yüzden Türk işçine çalıştığı kurumun malına, malzemesine zarar verme noktasında atılan iftira sahibine aittir. Bu iftirayı şiddetle red ediyoruz. Telekom işçisi buna cevabını verecektir ve hakkını alacaktır."

Akyıldız, PKK konusunda ise hükümetin teröre karşı alacağı her türlü kararın arkasında olduklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "7 sivil toplum kuruluşu ortak bir karar aldık ve bunu kamuoyuna deklare ettik. Hükümetin ve TSK'nın Kuzey Irak harekatıyla ilgili alacakları kararın her zaman arkasında yer alacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 507 çoğunlukla aldığı karar ciddi bir siyasi sorumluluk gerektirmektedir. Bu siyasi sorumluluğu, siyasi irade yerine getirecektir diye düşünüyoruz.

Irak'ta toprak bütünlüğünün sağlanması, bu mümkün olmadığında orada yaşayan Türkmenlerin Musul ve Kerkük üzerindeki petrol haklarımızın korunması suretiyle gerçekleştirilecek bir mücadele Türkiye Kamu -Sen tarafından sonuna kadar desteklenecektir. Ancak bu konuda kararlılık hükümetin ve TSK tarafından ortaya konulacaktır. Barışcıl bir çözümden sonuç alınamazsa, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti mahkum değildir. Kuzey Irak'la ilgili tedbirlerini alacaktır ve müdahale gerçekleştirilecektir."

Kayıp Türk askerlerinin bulunması için İsrail'in uyguladığı siyasi kararı hükümetten beklediklerini belirten Akyıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Aynı kararlılığı Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden bekliyoruz. Bunu bekleme hakkımız var. Bu konuda siyasi irade sorumluluk altındadır. TBMM'den tezkere bu maksatla çıkmıştır. Bu çerçevede tezkerenin sorumluluğu yerine getirilmelidir. Bu sorumluluk altında hükümet tarafından alınacak her kararın arkasında varız."

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 10:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?