18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Temiz hava için doğalgaz şart!

BELEDİYE BAŞKANINDAN VATANDAŞA DOĞALGAZA GEÇME UYARISI

Belediye Başkanı Rafet Vergili, hava kirliliğinin en aza indirilmesi için vatandaşların doğalgaza geçmesi gerektiğini belirterek, "Doğalgaz hattı geçen mahallelerdeki vatandaşlar muhakkak doğalgaza geçmeli. Temiz hava solumak için bu şart" dedi.

Karabük'te yıllardır sorun olan hava kirliği, kış aylarında kendini daha da hissettirirken, soba ve kaloriferlerin yanması ile birlikte iki aydır Karabük duman altında. İnsan sağlığını olumsuz yönde etkileyen kirliliğe karşı vatandaşların doğalgaza geçmesinin özendirilmesi gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Rafet Vergili, kirliğin çözülmesindeki tek etkenin doğalgaz kullanımının artma olduğunu belirtti. Vergili açıklamasında, "Hava Kirliliği Karabük'ün en önemli sorunlarının başında geliyor. Doğalgaz Karabük için bir şans, Kargaz bu yıl belirlenen çalışma programı kapsamında Esentepe, yeşil mahalle, Bayır mahalle, Makasbaşı, Bağ-Essan sanayi sitesi, Şirinevler, Yenişehir, çarşı merkezi ve Karabük mahallesinde şehir içi boru hattı döşeme işini yaptı. Seneye de belirlenecek çalışma programları kapsamında diğer mahallerde çalışma yapılacak. Biz doğalgaz şebekesinin döşendiği, doğalgaz kullanımına müsait mahallerdeki vatandaşların biran önce doğalgaza geçmesini istiyoruz. Başka türlü nefes almanın imkanı yok. Bu yüzden vatandaşların özendirilmesi lazım. Zaten vatandaşlar bir kere kullanım kolaylığını gördükten sonra, neden daha önce almadık diyecekler. Ne kadar çok konut geçerse o kadar karlı çıkarız" dedi.

9 AYDA ÇOK İŞLER YAPTIK

29 Mart yerel seçimlerinden sonra öncelikli olarak yapılacak işlerin programa alınarak, çalışmalara hız verildiğini de belirten Vergili, "Kısa sürede çok işler yaptık. Halk otobüslerinde DIT kart uygulaması, Mezarlıkların temizlenmesi, doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan yolların asfaltlanması, su boru hatlarının yenilenmesine başlandı, iki modern park yaptık, kordon park düzenlemesi bitmek üzere. Yine camilerimizde sıcak su uygulaması. Pazar yerlerindeki düzenlemeler. Vatandaşların Pazar yerlerine ücretsiz taşınması. 2010 yılında ise daha büyük projelere imza atacağız. İnşallah Karabük adına yapılan tüm güzelliklere hep birlikte açacağız. Sadece Karabük halkından destek ve sabır istiyoruz" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 18:57:04
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 19:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?