18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Teröre karşı tek yürek, tek bilek

Karabük Belediyesi, Şehit Aileleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği koordinasyonuyla 22 Ekim pazartesi günü PKK terörüne karşı "Tek yürek, tek bilek" mitingi yapılacak.

Karabük Belediye İş Merkezinde Belediye Başkanı Hüseyin Erer başkanlığında, mahalle muhtarlarının ve mitingi organize eden Şehit Aileleri Derneği, Muharip Gaziler Derneği ve Karabük Üniversitesi temsilcilerinin katıldığı geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Erer, 22 Ekim Pazartesi günü "Tek yürek tek bilek" isimli miting düzenleyeceklerini belirterek, herkesin mitinge destek vermesini istedi. Erer, Amerikan Temsilciler Meclisinden geçen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısının Amerikan senatosunda onaylanması ile birlikte Ermenilerin Türkiye Cumhuriyetinden manevi tazminat talep edeceklerini bununla da yetinmeyip toprak talebinde bile bulunabileceklerini belirterek, "1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren 'Sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı'nın ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilmesini protesto etmek, yurdumuzun ekonomik, demokratik gelişmesini engelleyin, ulusal birlik ve bütünlüğümüze kurşun sıkan, bölücü, ırkçı, eli kanlı, işbirlikçi ayrılıkçı terörü ve destekçilerini en kitlesel şekilde lanetlemek ve terörle savaşta kurban verdiğimiz aziz şehitlerimizi anmak amacı ile egemenlik ve bağımsızlığımızın, birliğimizin sembolü Ay - Yıldızlı bayraklarımız elimizde alanlara inelim şeklinde yazının yer aldığı el broşürleri Pazartesi günü yapılacak olan yürüyüş öncesi Karabük halkının katılımını sağlamak için bastırılırken, dağıtımına da başlandı" dedi.

Yanan yüreklerini seslerini dünyaya haykıracaklarını belirten Erer, "Bildiğiniz gibi son 15 gün içinde 30 şehit verdik. Yaşanan bu acı olaylar tüm Türkiye'de ve ilimizde kınandı. Tepkiler sokaklara taştı. İlimizde de parça, parça tepkiler oldu. Biz bu tepkilerin dağınık, parça parça yapılması yerine, birlik ve beraberlik içinde, daha geniş katılımlı, siyasetten uzak, sivil toplum örgütleri, Şehit Aileleri Derneği, Muharip Gaziler derneği tarafından yapılması yönünde karar aldık. 22 Ekim Pazartesi günü Köprübaşı meydanında toplanarak Ankara caddesinden Atatürk Anıtına doğru bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Daha sonra ise Atatürk anıtına gelinerek yüreğimizi, sesimizi dünyaya haykıracağız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 15:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT COSKUN IP: 79.210.221.xxx Tarih : 21.10.2007 14:43:24

zamaninda pasapot verdiginiz sözde lider barzani Türk gücleri saldirirsa cevap veririz diye aciklama yapiyor.ayni anda pkk  lideri öcalan imrali sarayda keyiften dört köse.anlayamadigim sey gencecik gencleri sehit verirken öcalanin beslenmesidir. özür dileyerek yaziyorum ki siz bir pkk ya bile karsi koyamiyorsunuz savasa girseniz ne yapcaniz.bosu bosuna kahraman havalarina girmeyin.özür diliyorum ama adamlar birlik basiyorlar askerlerimizi kaciriyorlar biz hala ve hala tezkere,amerika, barzani falan filan konusup duruyoruz vurun anasini satayim millet arkanizda neden korkuyorsunuz SU AN DÜNYADA BULUNAN TÜRK ASKERI ITIBARIMIZ YERLERDE SÜRÜNÜYOR aman ha dikkat