18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Teşvik için 2. madde değişmeli

Karabük Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler (KSMMM) Odası Başkanı Hüseyin Eken, Karabük’ün teşvik kapsamına alınmaları için 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası’nın 2. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

KSMMM Odası Başkanı Hüseyin Eken düzenlediği basın toplantısında, 5084 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki Yasası’nın 2. maddesinde yapılacak bir değişikle Karabük’ün teşvik kapsamına alınabileceğini söyledi.

Karabük’ün teşvik kapsamına girmesi için yasanın 2. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini belirten Eken, "Karabük halkı olarak bunu istemek en doğal hakkımız. 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nda değişiklik yapılarak 13 il daha teşvik kapsamına alındı. Karabük ise bu kez de kapsam dışında kaldı. Karabüklüler olarak, Karabük’te bulunan işyerlerinin tümünün yararlanacağı dolayısıyla işçi sayısının artacağı, Karabük’teki işsizlere iş olanağı sağlayacağı için bu yasayı önemsiyoruz. Yeni Teşvik Yasası’na giremeyen 4 il var. Bunlar Karabük, Kırıkkale, Samsun ve Zonguldak illeridir. Yasaya giren illerden Kütahya’nın kişi başına düşen milli hasılası bin 805 dolardır. Karabük ise milli hasılası 1587 dolar olmasına rağmen bu yasaya girememiştir. Eflani, Yenice, Eskipazar ilçelerinin kalkınma düzeyleri çok düşük olmasına rağmen, Karabük’ün merkezine, Safranbolu İlçesi’ne bakılarak değerlendirme yapılmaktadır" dedi.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Eken, Karabük’ün teşvik kapsamına girmesi için yasanın 2. maddesinde değişiklik yapılması ile ilgili öneri hazırladıklarını söyleyerek, bunu Karabük milletvekillerine faks ile gönderdi. Eken, toplumun her kesiminden herkesi bu yasa değişikliği hususundaki hazırlanmış faksı milletvekillerine göndermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2005 Cumartesi 20:17:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KENAN YILMAZ IP: 195.142.130.xxx Tarih : 9.03.2005 13:29:39
Birileri bu adama kulak veriyormu acaba merak ediyorum,karabük için çalışan çırpınan sayın HÜSEYİN EKEN'e çok teşekkür ediyorum.Hüseyin bey neredeyse tek başına 150 bin nüfuslu karabük için millet vekillerinden bile daha çok çaba gösteriyor ve çözüm önerileri için sürekli bir çalışma içerisinde inanın karabük halkının sizin gibileri ihtiyacı vardır vede olacatır.