18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

THK'dan 400 kg kavurma

Türk Hava Kurumu Genel Merkezi tarafından, THK Karabük Şubesine gönderilen 400 kilogram kavurma yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Karabük Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne teslim edildi.


Türk Hava Kurumu Karabük Şube Başkanı Cihan Saraç Karaük'e gönderilen kavurmaları Belediye Başkanı Hüseyin Erer'e teslim ederek, "Karabük'teki THK'nın bugünkü konuma gelmesinde en büyük katkıyı veren Karabük Belediyemiz ve belediye başkanımızdır. Şu anda Türk Hava Kurumu'nun Karabük'lülere göndermiş olduğu kavurmaları yine Karabük'te yardıma muhtaç vatandaşlarlara dağıtılacak. Bizde bu kavurmaların dağıtımının yapılması için bunları Karabük Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü'ne teslim ediyoruz. Türk Hava Kurumu'nun etkinlikleri bir yıl boyunca devam etmiştir. Karabük'te Türk Hava Kurumu bir çok faaliyet yapmıştır ve faaliyetleri devam emtektedir. Bu faaliyetler bundan sonrada devam edecektir. Bu ay bizlerin fitre ve zekat ayıdır. Bu fitre ve zekatların yüzde 50'si yine Karabük'te ihtiyaç sahiplerine veriliyor. Yüzde 4'ü Kızılay'a, yüzde 3'ünü Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ünüde Diyanet İşlleri Vakfına bağışlayan bir yapı içerisindedir. Fitre ve zekat yardımlarıda tekrar Karabük'lülerin hizmetine döneceğninin bilinmesini istiyorum" dedi.


Kavurmaların yıl boyunca ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını belirten Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise, "Türk Hava Kurumu milletimizin ortak malıdır ve bu ortak mala hep birlikte sahip çıkmamız gerekmektedir. Tüm Karabüklülerinde bu davaya omuz atmaları gerekmektedir. Geçen yıl bedelle kestirilen kurbanların, Karabük'te kestirilen miktarı kadar kısmı kavurma yapılarak Karabük'teki Türk Hava Kurumu Şubesine bırakılmıştır. Onlarda yıl boyunca bu kavurmaları bizim aracılığımız ile ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Buda yapmış olduğumuz yardımların ve kesmiş olduğumuz kurbanların veya verecek olduğumuz fitrelerin tekrar Karabük'e dönmesi anlamına gelmektedir. Ben Türk Hava Kurumunu destekliyorum ve Karabük halkına basın aracılığı ile sesleniyorum, bu kurum bizim kurumumuz sahip çıkalım fitre ve zekatlar konusunda Türk Hava Kurumunu destekleyelim" diye belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 19:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?