21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

TİED'den sitemli yeni yıl mesajı

TİED'DEN SİTEMLİ YENİ YIL MESAJI

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, yıllardır emekliye verilen sözlerin unutulduğunu hatırlatarak, yeni yıla girmeye saatler kala siyasilere gönderme yaptı.

Bugün 2009 uğurlayıp, 2010 yılına merhaba diyeceğiz diyen Başkan Bulut, sorunlarla dolu bir yılı geride bırakırken, tüm umutlar yeni yılın her kesime mutluluk ve refah getirmesini diledi.

Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut geçmişe dönük verilen sözlerin yerine getirilmediğini hatırlatarak, siyasilere gönderme yaparak, "Emekli, dul ve yetim için hiç de iyi olmayan bir yılı geride bıraktık. Türkiye'de en yoğun emeklinin yaşadığı üçüncü sırada yer alan Karabük'ümüz tipik bir emekli kentidir. Karabük'te yaşamaktan mutlu musunuz? anketinde mutlu olmayanların fazla olduğu bir kenttir. Havası ve suyu kirli, Türkiye ortalamasının üstünde hastası olan bir kent. Buna mukabil, hastaneler kalksın mı? kalkmasın mı? Yeni yapılacak hastanenin ne zaman ve nereye yapılması tartışmalarının yaşandığı, doktor açıklarının çok olduğu, hatta göz doktoru olmadığı için Ankara'ya turlar düzenlendiği, hastane katkı paylarının emekliyi bezdirdiği, genellikle her emeklinin evinde bir işsizin olduğu, buna mukabil aş ve iş için yatırımların yapılmadığı, mevcut olanın da didiklendiği, yatırımcının önünün açılmadığı, Organize Sanayisini dolduramamış, sürekli küçülen ve göç veren bir Karabük. Mart ve Nisan aylarında harcama çekleriyle umutlandırılmış, KEY alacakları ödenmemiş, iki üç aydır da intibak, iyileştirme adı altında 100 - 200 lira gibi zam yapılacağı sürekli basında gündeme getirilmiş, emekli umutlandırılmış, çocukları ve torunlarıyla güzel bir yılbaşı geçirmeyi hayal etmiş, ama büyük bir hayal kırıklığı yaşamış ve emekli kendi ile dalga geçildiği hissine kapılmıştır" dedi.

Bunları söylerken emeklinin içinde bulunduğu durumları dile getirirken siyaset yapıyormuşuz gibi yorumlanıyor diyen Bulut, "Biz bunları elbette ki iktidara söylüyoruz. Bu yanlışlıkları düzeltecek ve bu hakları verecek olan iktidardır. İktidar da A Partisi, B Partisi, C Partisi de olsa bunları dile getirmek mecburiyetindeyiz. Bizim siyasetle işimiz olmaz. Biz emeklinin sözcüsü olarak, bunları söylemek durumundayız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni yılda sağlık sorunları bitmiş, iş ve aş kapıları açılmış, intibak yasası çıkmış, emekli, dul ve yetimin yüzü gülmüş,

havası ve suyu temiz, 'Karabük'te yaşamaktan mutluyum' diyenlerin çok olduğu bir Karabük dileğiyle, başta emekli, dul ve yetimin, yöre halkının, büyük Türk Milletinin yeni yılını en içten duygularımla kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım" diye ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 13:36:05
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 21:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?