18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tokatlı koltuğunu kaptırmadı

TEKRAR

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Büro-Sen Karabük Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimlerde mevcut başkan Celal Tokatlı güven tazeledi.

Karabük Öğretmen Evi'nde gerçekleştirilen Türk Büro-Sen 4. Olağan Genel Kurulu'na Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş'un yanı sıra Bartın İl Temsilcisi Faruk Demirkıran, Kastamonu Şube Başkanı Ercan karabacak, Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, Zonguldak Şube Başkanı Kadir Bacıoğlu ve Kamu-Sen'e bağlı şubelerin temsilcileri ile Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Metin Başkaya katıldı. Genel Kurul öncesi bir konuşma yapan Türk Büro-Sen Karabük Şube Başkanı Celal Tokatlı, "Gün birlik günüdür. 18 yıldır kutsal bir mücadele veriyoruz. Bu mücadele kamu çalışanlarının ekmek ve onur mücadelesidir. Bu mücadelenin kuruluş ilkesi, Türk milletinin bölünmez bütünlüğünden asla taviz vermeyen bir sendikacılık anlayışıdır. Devleti temsil eden, devletin hizmetlerini sağlayarak, devlet ile vatandaş arasındaki iletişimi kuran memurlar olarak son 20 yılda geliştirilen küresel politikalar neticesinde en fazla ezilen, ihmal edilen ve tüm hizmetlerin özelleştirilmesi prensibi çerçevesinde yok edilmeye çalışılan kesim olarak, birikmiş, acilen çözülmesi gereken pek çok sorunumuz varken, sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği görevimizi yerine getirmenin mücadelesini veriyoruz. Devletin memurları olarak ülkemizin içinde bulunduğu ve ülkemiz insanının ve vatanımızın geleceğini tehdit eden bazı olumsuz gelişmelere karşı duyarsız kalmamız düşünülemez" dedi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, çok yoğun mücadeleler sonucu bu noktalara geldiklerini ancak daha arzu ettikleri seviyeye ulaşamadıklarını söyledi. Genel Başkan Yokuş, Genel Kurul'daki konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye gibi sık sık demokrasisinin intifaya uğratıldığı ve sık sık siyasi iktidarların kendi yönetimiyle demokrasiyi katlettiği bir ülkede kamu çalışanların örgütlü mücadelesinde kısa sürede sonuç alması oldukça zordur. Bugün kamu kurumları artık taşeronluğa gidiyor. Şuan kamu kurumlarında 116 bin taşeron çalışıyor. Bunları da köle gibi çalıştırıyorlar. Türkiye artık açılımlar, saçılımlar ülkesi oldu."

Türk Büro-Sen Karabük Şube Başkanı Celal Tokatlı, 4. Genel Kurul'da yeniden başkanlığa seçildi. Tokatlı'nın Yönetim Kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu:

"Mehmet Pazar, Bilal Yılmaz, Ertan Akbıyık, Sadi Duymaz, Olcay Yavuz ve İsmail Özksüzoğlu."

TEKRAR
TEKRAR
TEKRAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 12:32:04
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 18:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?