18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

TOKİ İhalesi'nde geri sayım başladı

Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılmaz, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak toplu konutların ihalesinin 10 gün içinde yapılarak, temellerinin şubat ayı sonunda atılacağını söyledi. 
 
Yapılacak olan blokların jeolojik etüd çalışmaları için sondajın devam ettiğini belirten Nedim Yılmaz, "Hedefimiz 600 ile 700 arasında daire yaptırmak. Bunun için projede bazı değişiklikler yaptırdık. Yapılan etüd ve sondaj çalışmalarında zeminin sağlam çıkması deprem endişesini de giderdi" dedi.

Cevizlidere’de yapılacak konutların Karabük’te konut ihtiyacına cevap vermeyeceğini ifade eden Yılmaz, Atatürk, Yenimahalle, Soğuksu, Namık Kemal Mahalleleri’nde de gecekondu dönüşüm projesi uygulamak istediklerini, bununla ilgili olarak da çalışma başlattıklarını kaydetti.
Soğuk Çayan Mahallesi’nde belediyeye ait arsa üzerine toplu konut yaptırmak de için başvuruda bulundularını belirten Yılmaz, "TOKİ’den gelecek olan teknik ekip bu alanda incelemelerde bulunacak. Olumlu sonuç çıkması halinde buraya da konut yapmayı planlıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 16:28:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?