21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

TOKİ konutlarına başvurular başladı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karabük'ün Fatih Mahallesi'nde yoksul ve alt gelir grubu için projelendirilen Mavişehir'de boş kalan konutların kura ile satışı için başvurular başladı. 

Karabük'ün 2.inci toplu konut projesi olan, yoksul ve alt gelir grubuna yönelik Mavişehir Konutlarında açıkta kalan 65 alt gelir (2+1) ve 15 yoksul (1+1) grubu konutlarına başvuruların, 27 Nisan 2007 tarihine kadar devam edeceği açıklandı. İlk başvuru kaydını alan Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, "Bugüne kadar ev sahibi olamayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapabilmek amacıyla başlattığımız projeler gördüğünüz gibi başarıyla sonuçlanmıştır. Yakında konutlar ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Kısa zamanda böyle büyük projeler başarmanın mutluluğu hiçbir şeye değişilmez. Karabük'lü hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Başvuruların Karabük Belediyesi Sosyal Konutlar Müdürlüğüne yapılacağını kaydeden Erer, "Alt gelir grubu taksit ödemeleri, konut teslimini izleyen ay başlayacaktır. Aylık ödemeleri 189.10 - 237.00.YTL arasında ve 180 ay vade ile olacaktır. Sözleşme esnasında 4 bin YTL peşinat ödenecektir. Yoksul grubu taksit ödemeleri, konut teslimini izleyen ay başlayacaktır. Aylık ödemeleri 128.27 - 153,37 YTL. arası ve peşinatsız 240 ay vade ile olacaktır. Müracaat dilekçesi belediye Sosyal Konutlar Müdürlüğü'nden temin edilecektir. Başvuru sırasında nüfus cüzdanı örneği, ikametgah ve bu adrese göre fatura (telefon, elektrik, su), Karabük'te 3 yıl oturduğuna dair belge istenecektir. Konutların satışı ile ilgili kuralar 11 Mayıs 2007 tarihinde noter huzurunda gerçekleştirilecektir" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 16:52:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERİFE KOÇ IP: 85.97.26.xxx Tarih : 15.05.2007 15:01:57
bende karabüklüyüm tokinin yaptıgı evlerden almak istiyorum ama malesef istenbulda yaşıyorum ama emekliligimde karabükte yaşamak istiyorum neden orda 3 yıldır şartı koydular anlamıyorum bu tür şartlar koymasanız daha iyi yoksa nasıl ev alırız ist alamıyorum belki memleketimden alırım dedim ama malesef her yolu kapatıyorsunuz gelelim memleketimizde yaşayalım kardeşim bende istiyorum yaaaaa