18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Toplu iş görüşmelerinde sonuç yok

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Cahit Korkmaz, sendikanın yetkili olduğu ve 250 işçiyi kapsayan Karabük Belediyesi ile toplu iş sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını söyledi. Korkmaz, 2 aylık görüşmeler sonucunda, taslaktaki 8 maddede uzlaşmaya varılamadığını ve bu nedenle uyuşmazlık zaptı tutulduğunu kaydetti.
Belediye-iş Sendikası Karabük Şube Başkanı Cahit Korkmaz, belediye yetkilileri ile önceki gün iki defa bir araya geldiklerini belirterek, 8 maddede anlaşma sağlayamadıklarını söyledi. Korkmaz, "Görüşmeler neticesinde 74 maddelik teklif tasarımızın sözleşmenin idari maddelerine ilişkin 66 maddesi üzerinde anlaştık. Şu anda 8 madde kaldı. Yarım kalan maddelerden biri süre konusunda. Belediye tarafı toplu sözleşmenin 1 yıllık yapılmasını arzu ediyor. Biz de 2 yıllık imzalar atıyoruz" dedi.
Ücret konusunda işverenin, TİS süresinin 1 yıl geçerli olmasının yanı sıra birinci 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için de yüzde 3 teklifinde bulunduğunu söyleyen Korkmaz, "Belediyenin getirmiş olduğu teklif 2006 yılında gerçekleşen enflasyon değerlerinin gerisinde kalan bir teklif. Bizim reel alım gücümüzü kaybetmememiz, toplu sözleşmede yakalamış olduğumuz bu standardı geriye götürmemiz için kayıplarımızı mutlaka telafi etmemiz lazım. Yıllık enflasyonun gerisinde bir toplu sözleşmeyi bizim sonuçlandırmamız mümkün değil. 2007 yılında gerçekleşecek enflasyona artı bir refah payı ilave ederek 2008 yılının zammını da 2007 yılında yaşanacak enflasyona endeksleyelim istiyoruz. Bu biz bu toplu sözleşmeyi gerçekten masada sonuçlandırmayı amaçladık. Belediye Başkanımızla el sıkışarak, kucaklaşarak bitirmek istiyoruz. Önceki gün de bunun gayreti içerisinde olduk. Prosedür gereği uyuşmazlık tutanağı tutulmuş olsa da, yarın taraflar bir araya gelip toplu sözleşmeyi bitirme imkanına her zaman için sahip. Bu konuda biz belediye tarafı ile önümüzdeki günlerde yeniden görüşme yapıp bitirme gayreti içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 16:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?