18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Toplu iş sözleşme görüşmeleri sürüyor

Kardemir A.Ş ile Çelik - İş Sendikası arasında devam eden ve işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşme görüşmeleri devam ediyor.


Çelik - İş Sendikası Genel Başkanı H. Ferudun Tankut, Kardemir A.Ş ile devam TİS görüşmeleri kapsamında çalışanları mağdur etmeyeceklerini ve refah seviyesi yükselten bir sözleşme olacağaını söyledi.

Dünya genelinde yaşanan ve Türkiye'de de krizden dolayı çok ciddi belirsizlik olduğunu söyleyen Ferudun Tankut, "Çelik - İş sendikasının şube başkanları ile 7 saat süren bir toplantı yaptık. Tüm şube başkanlarımızı dinledim. İş yerlerinin tek tek raporlarını aldım. Kriz bakımında çok büyük bir infial var. Bağlı olduğumuz fabrikalar arasında iş yerlerimiz arasında en sağlıklı yürüyen fabrika Kardemir.

Bir çok işyerinde işçi çıkarmaya, küçültmeye kadar gidilirken Kardemir'de alınan kriz tedbirleri ile çok iyi yönetilerek bunlar olmuyor. Krizde en az etkilenen bir noktaya doğru gidiyoruz. Bu demek değildir ki kriz yaşanmayacak, her şey süt liman, toz pembe devam edecek. Bugüne kadar izlenen sağlıklı politika devam ettiği sürece Kardemir krizi en az ölçüde kapatacaktır. Çalışanlarımız bu noktada rahat olsun. Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde çalışanlarımızı mağdur etmemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Şuan Kardemir A.Ş ile devam eden TİS görüşmelerinde de arkadaşlarımızın refah seviyesini yükselten bir sözleşme olacaktır. İşçi arkadaşlarımız Çelik - İş Sendikası'nı iyi tanıyorlar ve bizim yaptırım gücümüzü biliyorlar. Bu bakımdan attığımız adımının garantiliğini biliyorlar. İşçi arkadaşlarımızla en ufak bir endişe sorunu taşıdıklarını tahmin etmiyorum. Biz kendileri için varız ve onlar için mücadele ediyoruz. Süreç içinde işçilerimizi TİS görüşmeleri konusunda da bilgilendireceğiz" dedi.


Çelik - İş Sendikası Genel Başkanı H. Ferudun Tankut, çıkan bazı dedikodular için kraldan çok kralcıların çıktığını ve arife tarif germediğini da ifade ederek, Kardemir çalışanlarının çıkan dedikoduların kimler tarafından ne amaçla ve hangi nedenle çıkarıldığını çok iyi bildiğini sözlerine ekledi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2009 Pazartesi 20:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?