18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Toplu sözleşmede hayal kırıklığı

Karabük ve Safranbolu Belediyeleri ile Belediye-İş Sendikası arasında arabulucu gözetiminde devam etmekte olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Belediye-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Cahit Korkmaz, Karabük ve Safranbolu Belediyeleri’nde toplu iş sözleşmeleri görüşmelerini masada bitiremediklerini kaydederek, "Sendika olarak tüm uğraşlarımıza rağmen ücret maddelerinde anlaşma sağlayamadık. Komşu belediyelerde biten sözleşmelerin ücret ortalamasını istediğimiz halde, her 2 belediye ile de anlaşma zeminini maalesef bulamadık. Arabulucu gözetiminde devam eden görüşmelerden de netice alamadık. Arabulucunun raporlarını Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne sunma sürecini bekliyoruz. Sendikamıza rapor tebliğ edildikten sonra sonucunu işçimize sunacağız" dedi.

Grevin sonuca gitmek için bir araç olduğunu, amaçlarının toplu iş sözleşmesi görüşmelerini bir an önce bitirmek istediklerini belirten Sendika Başkanı Korkmaz, "Sonuçlanmaması için hiçbir neden olmamasına rağmen bir adım ilerleyemedik. Grev kararının alınması toplu iş görüşmeleri sözleşmesinin bitmesi anlamında değildir. Karabük ve Safranbolu Belediyeleri’nin konuya duyarlı ve anlayışlı yaklaşmalarını bekliyoruz. Grev kararını işçi arkadaşlarımızla paylaşacağız, uygun bulurlarsa grevi başlatacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 14:01:55
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 18:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asli simav IP: 85.96.145.xxx Tarih : 14.04.2005 20:11:47
siz hangi grevden bahsediyorsunuz kardeşim?? Karabük belediyesi'nin çeşitli birimleri zaten özelleşti. Müteahitin personeli bakıyo. Belediye işçileri toplasan kaç kişi eder? Bunlardan bir de geçici işçileri çıkart geriye birşey kalmaz. Geçici işçilerin grev yapmasını beklemezsiniz sanırım? Onalrın heran işten çıkartılma riski var. Hangi geçici işçi grevi destekler? Sözün özü şu; boş işlerle uğraşıyorsunuz. devlet bana iş garantisi vermezse. Ben de grev yapamam. Grev yapamazsam da hakkımı arayamam. Sistem aksak bence.. :)