18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Trafikte özürlü uygulama

Karabük'te hız radarı uygulaması yapan trafik ekipleri daha önce hızdan dolayı trafik kazası geçirerek tekerlekli sandalyeye mahkum olan iki genci yanına alarak hız yapan sürücüleri uyardı.


Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri 2-10 Mayıs Trafik haftası etkinlikleri öncesi Karabük - Safranbolu karayolu üzerinde anlamlı bir uygulama başlattı.


2-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Trafik Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri Karabük - Safranbolu karayolu üzerinde radar uygulaması yaptı. Azami hızın 70 olduğu karayolunda hız uygulamasında Trafik polisleri Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek hız yapan sürücüleri daha önce aşırı hızdan dolayı trafik kazası yaparak sakat kalan Volkan Güngör (28) ve Osman Yılmaz (29) ile birlikte sürücülere hız yapmayın uyarısında bulundu.


Radara giren çok sayıda sürücüye trafik cezasının da kesildiği uygulamada Volkan Güngör ve Osman Yılmaz sürücülerin yanlarına giderek, "Bizler de 3-4 sene öncesine kadar normal bir insan gibi yürüyüp koşuyorduk. Kullandığımız araçlarla aşırı hız sonucu kaza yaptık ve bugün sizlerinde gördüğü tekerlekli sandalye ile geziyoruz. Sizden isteğimiz gideceğiniz yere biraz geç gidin ama hız yapmayın. Hız sonrası biz bu hale geldik, sizler ve çocuklarınız gelmesin. Lütfen trafik kurallarına uyalım" diye uyarılarda bulundu.


Aşırı hızdan dolayı radara giren sürücülere 265 TL. para cezası kesilirken, sürücüler ise yapılan uygulamanın yerinde ve anlamlı bir uygulama olduğunu söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 19:34:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?