18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tüketici hakem heyetinden tarihi karar

Karabük İl Tüketici hakem heyeti, aldığı kararla, yüksek voltajdan dolayı elektronik eşyası yanan vatandaşların zararının Karabük Bedaş Müdürlüğü tarafından ödenmesine karar verdi.


Karabük İl hakem heyeti Başkanı Salim Sungur başkanlığında toplanan hakem heyeti kendilerine yapılan şikayetleri değerlendirdi. Geçen hafta Karabük'ün bir mahalle ve bir köyünde meydana gelen yüksek voltaj akımı nedeniyle 100 civarında vatandaşın evlerinde buzdolabı ve televizyonları yanmıştı. Elektronik eşyaları yanan vatandaşlar İl hakem heyetine başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Dilekçeleri incelemeye alan hakem heyeti cihazları yanan vatandaşları haklı bularak zararın BEDAŞ tarafından ödenmesine karar verdi.


İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Salim Sungur, BEDAŞ İşletme Müdürlüğü tarafından yüksek voltajdan kaynaklanan 5 bin evler mahallesinde 50 civarında vatandaşın evlerindeki buzdolabı televizyonları yanınca hakem heyetine başvurduğunu söyledi. Yaptıkları inceleme ve yapılan araştırma sonucu BEDAŞ'ın hatalı olduğunun tespit edildiğini belirten Sungur, şöyle konuştu: "bu tüketicilerin zararları giderilerek zarar paraları ödenmiştir. Yine Kılavuzlar köyünde 50 üzerinde vatandaşın elektrik eşyalarında yüksek voltajdan dolayı arıza meydana geldi. Bu konuda da hakem heyeti olarak gerekli araştırma ve yazışmalarımız devam ediyor."
Özellikle son dönemde cep telefonu, giyim, kuru temizleme ve kredi kartları kullanım ücretleri konusunda şikayetlerin geldiğini belirten Sungur, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz özellikle kredi kartları konusunda dikkat ettiğimiz husus öncelikle, eğer banka ile yapılan sözleşmede kredi kartının kullanım ücreti miktar olarak parası belirtilmiş mi buna bakıyoruz. Eğer yapılan sözleşmede bunlar belirtilmediği takdirde hakem heyeti olarak kararımız tüketiciden yana oluyor. Cep telefonları konusunda da son
dönemlerde alınan yeni cihazların ise arıza yapması geliyor. Giyim şikayetlerinde ise satılan ürünlerde çıkan dikim hataları oluşturuyor."

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 16:41:57
Güncelleme :19 Haziran 2008 Perşembe 18:06:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?