18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Tümen'den kriz yorumu

Karabük Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, Türkiye'de yaşanan krizin Karabük'te daha büyük boyutlarda hissedilmeye başlandığını ve çok sayıda köklü iş yerlerin kapandığını söyledi.


Türkiye'de yaşanan krizin dolaylı olarak hissedildiğini belirten Başkan Tümen, "Şuan dünyanın her yanında ekonomik kriz yaşanmakta. Süper güç Amerika ve Avrupa'da büyük oranda ekonomik kriz yaşanıyor, ülkemizde ise dolaylı olarak bir kriz ortamı yaşanıyor. Daha önce krizlere alışık olan ülkemizde alt yapısı buna hazır olmasından dolayı kriz daha büyük holdinglerin dışında küçük ve orta ölçekli işletmeleri tam olarak etkilemiş değil. Ama buna paralel olarak piyasada olan durgunluk esnafımızı fazlasıyla etkilemekte. Yatırım ve iş alanları yönüyle zor durumda ve kısıtlı olan Karabük'te esnaf zor günler geçiriyor" dedi.


Yaşanan krizden dolayı yıl sonunda özellikle Karabük'te işyerlerini devir edenlerin çok olduğunu belirten Tümen, şunları söyledi;


"Karabük'te yaşanan krizden dolayı dükkanlarını kapatanlar köklü esnaflar. Uzun yıllardır Karabük'e hizmet eden esnafın işyerlerini kapatması bizleri üzüyor. Hükümet ekonomiyi canlandırmak için 'Cansuyu' adı altında kredi verlmeye başladı. Karabük'te 135 kişi bu krediden faydalanmak için başvuru yaptı. Bunların 97'si Kosgeb veri tabanına girerek 76'sı kredilerini almaya başladı."

iha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?