18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

'Türban özgürlük değil istismar'

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabük Şube Başkanı Bülent Vidinli, başörtüsünün özgürlük değil istismar olduğunu iddia etti.

Vidinli yaptığı yazılı açıklamada, türban sorunu olarak nitelendirilen meselenin sadece özgürlük konusu şeklinde lanse edilip, alelacele karar verilerek oldu bittiye getirilmek istenmesini, iyi niyetli bir girişim olarak algılamanın mümkün olmadığını belirtti.

Sorunun çok yönlü olduğunu, siyasi, hukuki, sosyal, dini ve hatta etimolojik açılardan birçok konuyla bağlantısının bulunduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Vidinli, şunları kaydetti:

"Ülkemiz yoksulluk, işsizlik, terör gibi büyük sorunlarla boğulmuşken ve üniversitelerimizde yaklaşık 10 yıldır türbanla ilgili bir sorun yaşanmazken, bu girişim sadece insanlarımızın dini duygularını istismar ederek oy avlamak için yapılmaktadır. başörtüsü özgürlük değil, istismardır. Bunun, sadece türbanlı genç kızların eğitim hayatlarını devam ettirebilmelerini sağlamaya yönelik masum bir girişim olduğunu ve laiklik ilkesine aykırı olmadığını savunmak da mümkün değildir."

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 18:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?