18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Türkiye Partisi heyeti Karabük'te

Türkiye Partisi heyeti il teşkilatlarını oluşturmak için Batı Karadeniz Bölgesi illerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Partinin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeleri Mahmut Uğur Çetin, Prof. Dr. Çetin Volkan Akyol ve Ömür Kütük, Karabük'te sivil toplum kuruluşları ile görüşüp fikir alışverişinde bulundu.

Heyetin ayrıca partinin il teşkilatının kurulması için ilden bazı isimlerle görüştüğü belirtildi. Karabük'te açıklamada bulunan Türkiye Partisi MKYK üyesi ve 22. dönem Niğde Milletvekili Mahmut Uğur Çetin, "Biz Türkiye Partisi ekip olarak Karabük'teyiz. 25 Mayıs'ta Sayın Abdullatif Şener başkanlığında kurulan Türkiye Partisi'nin teşkilatlandırılması konusunda görevlendirilmiş heyetlerden biriyiz.

Bulunduğumuz yerlerde daha önceden partimize ulaşan da ilk oluşum hareketinden beri bu harekete destek olan insanlarla görüşüyoruz. Onların düşüncelerini alıyoruz olabildiğince, sivil toplum örgütleri Esnaf Odaları, TİED, Şoförler Odası gibi meslek odaları ile görüşüyoruz. Onların il için önerecekleri isimleri veya burada teşkilatlandıracakları arkadaşın nitelikleri konusunda görüşlerini alıyoruz.

Bugün de Karabük'teyiz. Türkiye Partisi, Türkiye için yeni bir heyecandır. Abdullatif Şener'in kimliğini kişiliğini siyasi tecrübesini kendisi ile aynı siyasi görüşte olsun veya olmasın bütün vatandaşlarımız takdirle karşılamaktadır. Bugünkü misyonumuz meclis dışı muhalefet görevimiz bu. Biz Türk siyasetine ilkeleri ile, prensiple damgasını vuracak bir parti oluşumundayız. Bu güne kadar Türk siyasetinde ve siyasetçisinden aziz milletimizin bekleyipte bulamadığı, gönlünden geçirip göremediği, içine sindiremediği bir takım nahoş vaziyetleri de dışlayarak yeni bir yapılanmanın peşindeyiz. Biz merkeze talibiz, geçmişteki ve şimdiki siyaset görüşü, duruşu ve ideolojisi ne olursa olsun bütün fikirlere saygılıyız. Hiçbir fikre ideolojiye karşı duygusallığımız ve ön yargımız yok. Biz Türk siyasetinin merkezine talibiz.

Şu anki görevimiz muhalefet dedik. Muhalefette yapacağımız ilkeli duruşumuzla ve Türk siyasetinde artık gelenekselleşmiş sadece karalamaya dönük muhalefet tarzını bir kenara bırakarak doğruların yanında olup desteklemek, yapılan yanlışlara alternatif üretmek ve daha da önemlisi muhalefette eleştirmek ve karalamak arasındaki ölçüyü en iyi şekilde belirlemek aziz milletimizin ilk yapılacak genel seçimlerde iktidarına talip olmak gibi bir iddiamız var. Biz projeler, alternatifler sunacağız, doğruların yanında olacağız, yanlışların karşısına dikileceğiz. Milletimize bedel ödetecek mitleşmelerden, öteleştirmelerden, ayrıştırmalardan sakınacağız ve kaçınacağız. Kucaklayarak siyaset yapacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarında yaşayan 72 milyon memleket evladının her birini bulunmuş olduğu yerlerde aziz buluyoruz.

Farklılıklarımızı zenginliklerimiz olarak kabul ediyoruz ve farklılıklarımızın farkında olduğumuzu ifade ediyoruz. Hiçbir memleket evladına karşı duygusallığımız ve ön yargımız yoktur. Yüreğinden Türkiye sevdası taşıyan her Türk vatandaşı bizim için çok değerlidir. Biz bugün Karabük ilimizdeyiz. Genel Başkanımız ve Türkiye Partisi Karabük iline çok önem vermektedirler. Karabük Türk siyasetine bundan önce bir çok değerli devlet adamları, siyaset adamları armağan etmiş güzel ilimize ve ülkemize hizmet etmiş değerli şahsiyetleri Türk siyasetine sunmuş ve siyasetin Türkiye'de en üst seviyede irdelendiği nadir illerimizden bir tanesidir. Bunun için Karabük'e çok önem veriyoruz. Karabük il teşkilatlarını yapılandırmak için buradayız. Biz, Karabük'teki çalışmalarımızı yürütürken sivil toplum örgütlerimize, esnaf teşekküllerimize, sendikalarımıza ve özelliklerde yerel basınımıza fikir bazında katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Karabük'te çok yakın ilgi ve alaka ile karşılaştık. Karabüklülerin özellikle genel başkanımızın şahsına gösterdiği teveccüh bizim Karabük'e olan sevgimizi daha da artırdı. Karabük teşkilatını, tüm Türkiye'deki teşkilatların yapılandırılmasını ilişkin ve uyumlu olarak yaparken kılı kırk yaracağız. Hesap kitap yapacağız, ince eleyip sık dokuyacağız, yarına huzurlarınıza seçim esnasında seçim mahallinde gezdiğimizde teşkilat mensupları ile mekanlarınıza misafir olduğumuz zaman, gönüllerinize talip olduğumuz zaman yanımızdaki arkadaşlarımıza bakıpta bunlarla teşkilat kurarken banamı danıştınız demeye meyal vermeyecek şekilde Karabük'te çalışmalar yürüteceğiz. Çalışmalarımız sonucunda çıkacak olan yapının kesinlikle ve kesinlikle siyasi anlamda içinize sindirileceğinden hiç birinizin kuşkusu olmasın.

Hiç kimseye verilmiş bir sözümüz yok, biz bugün burada Karabük teşkilatlarını yapılandırma heyeti olarak huzurlarınıza geldik. Bizim Karabük İl Teşkilatına her hangi bir Karabük'lü arkadaşımızı atamak gibi, belirlemek gibi bir yetkimiz yok. Çalışma yapacağız raporlar tutacağız başında genel başkanımızın olduğu heyete raporları sunacağız yetmedi veya olmadı ise tekrar bir çalışma daha yapacağız ve sonucunda ortaya çıkacak Karabük'le alakalı kararı genel başkanımız ve MKYK üyelerimiz vereceklerdir. Bu çalışma Türkiye'nin 81 ili için aynı şekilde yapılacak. İnşallah 2 ay içerisinde de bu çalışmaları bitireceğiz Bugün bizim bir iddiamız var Türk siyaseti ve siyasetçisini en çok itibar ve intiba kaybettiği bir zaman diliminde milletimizin önüne yepyeni bir alternatif olarak çıkmaktayız.

Milletimizin Türk siyasetinde ve siyasetçisinde arayıpta bulamadıklarını milletimize sunma gibi bir iddiamız var. Gayet iyi niyetle yola çıktık. Türkiye için, ülkemiz için, Karabük için güzel şeyler tasarlıyoruz. Karabük'ü geziyoruz, gezdik gezeceği. Karabük sorunlarına çare arayan, çözüm arayan bir ilimiz. Karabük'te bir çok sorun var biz bu bilinçle ve mücadeleleri verebilecek, bu mücadelelerin üstesinden gelebilecek kadroları arıyoruz. Biz Karabük'te adam gibi bir adam arıyoruz. Türkiye Partisini Türkiye genelinde Karabük'ümüzde en iyi şeklide temsil edecek Karabük adına Türkiye Partisi'nde siyaset yapacak bir numarayı arıyoruz ve onun ekibini arıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 18:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?