18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Umutlu bekleyiş sürüyor

KAHRAMANMARAŞ'TA GÖÇÜK

Kahramanmaraş'ta, Afşin Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan sahada yaşanan göçükte toprak altında kalanların yakınları umutla bekleyişlerini sürdürüyor.

Göçük altında kalan dokuz kişi arasında bulunan 49 yaşındaki iki çocuk babası, emekli Maden Mühendisi Nail Yılmaz'ın yakınları, gelecek iyi bir haber için umutla beklediklerini bildirdi. Yılmaz'ın Karabük'te yaşayan abisi İsmail Yılmaz da yaptığı açıklamada kardeşinin iki yıl önce Kütahya Türkiye Kömür İşletmelerinden emekli olduğunu ancak burada çalışmaya devam ettiğini kaydetti.

Ocak içerisindekilerin sağ salim çıkarılmaları için dua ettiklerini belirten İsmail Yılmaz, şöyle konuştu: "Kardeşim bu alanda yıllardır çalışarak emekli oldu. Konusunda çok tecrübeli olduğu için emekli olduktan sonra çalışmasını istediler. Kendisi de mesleğini sevdiği için burada çalışmaya başladı. İki yıldır burada üretim mühendisi olarak hizmet veriyordu. Acı haberi duyunca yıkıldık. Şimdi tek umudumuz sağ salim çıkarılmaları. Çalışmaları yakından izliyoruz. Kardeşimle birlikte göçük altında kalan

arkadaşlarına sürekli dua ediyoruz. 25 milyon metreküp toprak yaklaşık iki kilometre kaymış. Umudumuz sürüyor."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 18:10:05
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 18:34:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?