18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Ünal'dan hava kirliliği uyarısı

AK Parti Karabük İl Başkanı Cumhur Ünal, Karabük'te yaşanan hava kirliliğine karşı, kurum ve kuruluş yetkililerini önlem için göreve davet etti. 

Ünal, yaşanan hava kirliliğinin Karabük'te yaşayan herkes için acı olduğunu ifade ederek, "Hepimiz Karabük'te ve kirli havanın içersinde yaşıyoruz. Her gün bu kirli havanın içersinde günlük yaşantılarımızı devam ettiriyoruz. Bu hepimiz adına acı bir tablo. Hepimiz için hem siyasetçiler hem de insanlarımız için acı" dedi. 

Kirliliğe önlem için doğalgaz getirme çalışmalarının sürdüğünü belirten Ünal, "Yıllardır doğalgaz ile ilgili olarak açıklamalar yapılıyordu. Fakat bir türlü gelmiyordu. Ancak18 ay içinde Karabük'e doğalgaz gelecek. 2008 yılı sonunda doğalgaz Karabük' te olacak tabi ki birden geçiş olmayacak. Bütün sitelere bağlanması, Kardemir'in kullanımının sağlanması, gibi 1-2 yıl mutlaka alacaktır" diye konuştu. 

Ünal, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin Karabük ziyareti sırasında yaptığı uyarıların dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Bakanımız Pepe, mevcut hava kirliliğinin nedenlerini kentimize geldiğinde ifade etmeye çalıştı. Mesajı alanlar almıştır. Bu anlamda vefa borcunu yerine getirmesi gereken işletmeler ki şu dönemde artık bu imkanları vardır ve çok kısa sürede bunu yapmalılar. Bu kentte yaşan insanlar adına, kazandıkları katma değer adına ve bu tesiste çalışan insanlarımız adına yapmalılar. 

Aynı fabrikanın dumanıyla nefes alıp, aynı fabrikaya para kazandırıyorlar. Karabük hem doğalgaz anlamında hem de fabrikaların filtrelizasyon sistemini yaparak bu kirlilikten artık kurtarılmalı. Karabük'te artık bu puslu havanın olmaması lazım. Karabük'ün yüzde 60'ı ormanlarla çevrili ama Karabük merkezinin yüzde 70'i kirli hava ile çevrili. Bu bir ters orantı. Karabük yeşil bir alan. İnsanlar temiz bir havada huzur içinde yaşamalı. Kirliliğin getirdiği hastalıklardan, artık insanlar kurtarılmalı. İnsanımız sağlığına kavuşmalı. Orman Bakanımızın mesajı da gerekli yerle gitmiştir. Gereğini söylemiştir. Artık iş gerekli kurumlardadır. Fabrikamız burada gereğini yapmalıdır. Hep beraber temiz ve yeşil bir Karabük için" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2007 Pazar 17:10:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?