18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

UNESCO'dan Safranbolu'ya ziyaret

Unesco Dünya Miras Merkezi Başkanı Francesco Bandarin, Dünya Miras Şehirleri listesinde yer alan Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde incelemelerde bulundu. 

Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız, Safranbolu Belediye Başkan Vekili Zafer Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ile şehri gezen Bandarin, Safranbolu'da bulunmaktan onur duyduğunu söyledi. Bandarin, Safranbolu'nun dünyada şehir olarak korunabilen, dünya miras şehirleri listesindeki tek kent olduğunu belirterek, "Safranbolu, sosyal yapı ve tüm anıtlarıyla korunmuş. Sosyal yaşamı günümüz koşullarında değişmiş ancak geçmişten geleceğe kültürel mirasımızın aktarmasına örnek olmuştur. Şehrin çevresinin de korunması için yeni planlar yapılmalıdır. Aksi takdirde yeni inşaatlar görünümü bozar" dedi. 

Gazetecilerin sorusu üzerine, İsrail'in saldırılarında Lübnan'daki tarihi yapıların yok olmasından da endişe duyduklarını ifade eden Bandarin, "Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan kültürel mirasın korunmasına yönelik alınacak önlemler konusunda UNESCO olarak toplantı yapacağız. Dünyanın dikkatini bu bölgeye çekeceğiz. Lübnan'daki tarihi yapıların yok olmasından endişe duyuyoruz. Toplantının ardından bir uzmanı araştırma yapmak üzere Lübnan'a göndermeyi hedefliyoruz" diye konuştu. 

Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız ile Belediye Başkan Vekili Zafer Özdemir tarafından Bandarin'e Safranbolu hatırası olarak, Safranbolu Evi Penceresi ile içinde çeşitli tanıtım broşürleri ve el işi oymalardan oluşan Sevgi Bohçası verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2006 Pazartesi 13:31:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?