21
Mayıs
2024
Salı
KARABÜK

Uzaktan üniversite eğitimi

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDE UZAKTAN EĞİTİM

Karabük Üniversitesi'nde Uzaktan Eğitim Merkezi'nde, internet üzerinden 50 lisans ve 10 yüksek lisans öğrencisine, sanal sınıflarda, ses ve görüntüyle iletişim kurularak dersler verilmeye başladı.

Üniversite bünyesindeki Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde kurulan ve sınıf şeklinde dizayn edilmiş stüdyoda, Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliği Lisans Programı ve Uzaktan Eğitim Bilgisayar Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı dersleri veriliyor.

Öğrenciler, öğretim üyelerince stüdyoda verilen dersleri canlı yayında internetten takip edebilmelerinin yanı sıra kamera ve mikrofon bağlantılı bilgisayarları aracılığıyla soru sorabiliyor, sanal sınıftaki diğer arkadaşlarını da görebiliyor. Öğretim üyesinin de öğrencileri gördüğü, yazılı ve sözlü karşılıklı iletişim kurulmasına imkan tanındığı sistemde, ders notları da internet ortamında bilgisayarlara indiriliyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, uzaktan eğitim vizyonlarının yaşam boyu sınırsız öğrenme kavramına dayandığını, bunun alışılmış klasik sınıflarda uygulanan eğitimden farklı olduğunu söyleyerek, "Uzaktan eğitimi belli koşullarda en az yüz yüze eğitim kadar etkili seçenek olarka görüyoruz. Şunan bu eğitimden Lisans programından 50, yüksek lisanstan ise 10 öğrenci yararlanıyor. Eğitim programları için 4 yılda 500 öğrenci sayısına ulaşmak hedefleniyor. Bu hizmeti ulusal ve uluslararası boyuta ulaştırma amacındayız. Üniversitemizi uzaktan eğitim açısından en güvenilir ve vazgeçilmez başvuru merkezi haline getirmek istiyoruz. Türkiye'de aynı sistem sadece bir üniversite de daha var. Bu sistem ile üniversitemiz yüzlerce öğrenciye ulaşacaktır" dedi.

Alt yapıya büyük hizmet verdiklerini de anlatan Uysal, "Biz özellikle uzaktan eğitim verebilmek için görünmeyen yatırımlar yaptık. İlk başta bu sistemi verebilmek için fiber optik kablo ağı donatıldı. Stüdyolar kuruldu. Gözle görülmeyen çok yatırım yapıldı. Artık öğrenciler derslerini bulundukları her hangi bir ilde bilgisayar yardımı ile takip edebilecek. Öğrenciler sadece buraya sınava girmeye gelecekler" diye kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 11:10:02
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 11:16:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?