18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Çakır e-devlet şifesini aldı

Karabük Valisi Nurullah Çakır , PTT Başmüdürü Mustafa Beşli'yi ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra e-devlet şifresini aldı.
Beşli, ziyarette PTT hizmetleri ve yeni uygulamaya geçtikleri "e-devlet kapısı"ile ilgili Vali Çakır'a slayt eşliğinde brifing verdi. 2007 yılında kurulan PTT Başmüdürlüğü olarak, 5 merkez, 16 şube ve 1 acenta olarak toplam 22 iş merkezi ve 151 personelle İl Genelinde hizmet verdiklerini belirten Mustafa Beşli, "PTT 168 yıl kesintisiz hizmet vererek halkımızın gönlünde taht kurmuş bir kuruluş olarak her geçen gün yeni bir hizmetle halkımıza en iyi hizmeti verebilme çabası içerisindeyiz. Bugün için merkezlerimiz şubelerimizden verilmekte olan 125 değişik hizmet yanında halkımızın diğer resmi kurumlarda olan işlemlerini aracıya ihtiyaç olmadan evinden veya işyerinden internet ortamında erişimini sağlamak amacıyla 'e-Devlet' sitesi kurulmuştur. Bu siteye erişim şifreleri ile tek bir kimlik doğrulaması sayesinde birçok hizmete ikinci bir kimlik doğrulamasına gerek duyulmadan kamu hizmetlerine internet sitesi üzerinden erişim imkanı sunulmaktadır. Kamu hizmetlerini kolaylaştıran bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin PTT merkez müdürlüklerimize T.C. kimlik noları ile müracaatı halinde gerekli olan sözleşme imzalanarak şifre zarfları verilmekte. Bu şifre zarflarındaki şifreler ile kimsenin aracılığı olmadan e-Devlet kapsamında bulunan kuruluşlardaki işlemleri hakkındaki gerekli bilgiye ulaşabilecektir" dedi.
Slayt eşliğinde ki sunumdan sonra kısa bir değerlendirme yapan Vali Nurullah Çakır ise, "PTT 1940'lardan beri toplum olarak vazgeçilmez nostaljik bir kuruluşumuzdur. 2 binli yıllardan itibaren 'T'sinin birinin Telekom olarak ayrılmasıyla birlikte sürekli atılım içinde olan kuruluşumuz PTT Bank ve Kargo yenilikleriyle hizmet vermektedir. Bu hizmette adeta ucuz işlem başlatarak bankalarımızla rekabet eder hale gelmiştir. Diğer önemli bir hususun ise PTT giderlerinin düştüğü, gelirlerinin ise artması sevindirici bir husustur. PTT kuruluşumuz şimdi de 'e-devlet kapısı' sistemiyle vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır. Vatandaşlarımız çok daha kolay hizmet almak için PTT kuruluşlarından alacakları şifre ile işlemlerini çok daha hızlı göreceklerdir.Yani bu sistemin oluşmasıyla bürokrasi azalmış, hizmet vatandaşın ayağına gitmiştir" dedi.
Vali Çakır daha sonra e-devlet sözleşmesini imzalayarak şifresini aldı.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 07:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?