18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Çakır köy gezisine çıktı

Vali Nurullah Çakır, Safranbolu’nun Ovacuma Beldesi ve bazı köylerinde incelemelerde bulundu.


Vali Nurullah Çakır Safranbolu’ya bağlı Ovacuma Beldesi ile Nebioğlu Köyü ve Tayyip Köylerinde inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Vali Çakır’a inceleme ve ziyaretlerinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ahmet Naci Bakırcı, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Hüsnü Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, İl Sağlık Müdürü Korkut Eren ve İl Tarım Müdürü Muhsin Temel eşlik etti. İlk olarak Safranbolu’nun Nebioğlu Köyü Alabaş Mahallesine giden Vali Nurullah Çakır, daha sonra Tayyip Köyü Merkez Mahallesine gitti.

Her iki köyde de, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek onların sorunlarını dinleyen Vali Nurullah Çakır, sorunların çözülmesi için ilgililere gerekli talimatları verdi. Vali Nurullah Çakır ve beraberindekiler, köy ziyaretlerinin ardından Ovucuma Beldesine geçtiler. Burada ilk olarak Ovacuma Belediye Başkanı Recep Coşkun’u makamında ziyaret eden Vali Nurullah Çakır, Başkan’a hayırlı olsun dileklerini ileterek çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Çakır daha sonar Ovacuma İlköğretim Okulunu ziyaret etti. Burada sınıfları tek, tek gezen Vali Nurullah Çakır, öğrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra onlara birer kitap hediye etti. Ovacuma Halk Kütüphanesini de ziyaret eden Çakır, kütüphane yetkilisinde bilgiler aldıktan sonra ihtiyaçların giderilmesi konusunda yetkililere talimat verdi.


Kütüphane ziyaretinin ardından bir kahvehane önünde bir süre vatandaşlarla sohbet eden Vali Nurullah Çakır daha sonra Ovacuma Türk Telekom Çok Programlı Lisesi Spor Kulübü Derneğinin açılışını yaptı. Vali Nurullah Çakır açılışın ardından öğrencilerin sportif gösterilerini izledi.


Vali Nurullah Çakır son olarak Ovacuma Türk Telekom Çok Programlı Lisesini ziyaret ederek, öğrencilerle mezuniyet pilavı yedi.
Burada öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Nurullah Çakır, “Bugün öğlen yemeğinizi bizlerle paylaştınız. Sizlerle paylaştığımız bu zaman dilimi ve öğlen yemeğinden dolayı mutlu olduk. Sabahtan beri sizlerin yaşadığı Ovacuma Beldemizi gezdik. Bir kısmınızın yaşadığı köyleri ziyaret ettik. Bir kısmınızın bir önceki okuduğu okulunu ziyaret ettik. Kütüphanenize uğradık. Belki bir kısmınızın dedesiyle kahvede sohbet ettik. Sabah saat 8.30 ‘dan buyana olan böyle bir geziyi dikkate aldığımızda, Ovacuma’nın buram, buram Anadolu kültürünü devam ettirdiğini, örf ve adetlerini, güzelliklerini, toplumun geleneklerini en güzel şekilde yansıttığını gördük.

Bu anlamda da gurur duydum. Başta öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz, okul aile birliği başkanlarımız, muhtarlarımız, esnafımız ve karşılaştığımız herkesle bugün gurur duydum. Hepsinden buraya ait güzel bir özellik öğrendim. O özellikleri gördüm. Sizlerle gurur duydum. Başta sizin eğitim yuvalarınız olmak üzere bir çok eksiklikleriniz olduğunu gördük. Önümüzdeki yıllarda hep beraber bu eksiklikleri gidereceğiz. Başarı sadece mekana bağlı değildir. Biz bazı fedakarlıklarla hep birlikte, yer sıkıntılarına rağmen bir takım başarılar kazanıldığını gördük. Bu yönüyle hem öğretmenlerimizi hem de siz değerli öğrencilerimizi kutluyorum. Umarım okulumuzu en kısa zamanda tamamlarız. Son olarak başta Belediye Başkanımız olmak üzere okul yöneticilerimize, öğretmenlerimize, ailelerimize ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum ve iyi tatiller diliyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 08:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?