18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Çakır teftişte

KARABÜK VALİSİ NURULLAH ÇAKIR ESKİPAZAR'DA İNCELEMELERDE BULUNDU

Karabük Valisi Nurullah Çakır, Eskipazar ilçesine giderek burada Anadolu Lisesi inşaatında, YIBO ve Eskipazar Anaokulunda incelemelerde bulundu. Vali Çakır incelemeleri sırasında yeni yapılaşmanın yanısıra eski değerlere de sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Vali Nurullah Çakır, Karabük'ün Eskipazar ilçesine giderek, hayır sever Seyhan Cengiz Turhan tarafından yaptırılan 16 derslikli Anadolu Lisesi inşaatınnda inceleme yaptı. Vali Nurullah Çakır'ın yanısıra İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Bayındırlık Müdür vekili Mustafa Aynacı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş ve Eskipazar ilçesindeki daire amirleride geziye katıldı. Okulu yaptıran Seyhan Cengiz Turhan'a teşekkür eden Vali Çakır, özellikle çevre düzenlemesi konusundaki hassasiyetlerini dile getirdi.

Peyzajcılar, Orman işletmesi ve Milli Eğitimin birlikte çalışma yapmasını isteyen Vali Çakır, okulun bahçesindeki eski köy değirmenine sahip çıkılmasını buranın farklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Çakır " Bu değirmenin farklı bir şekilde değerlendirilmesi buraya ayrı bir zenginlik katar. Eskiye ait değerleri pislik olarak görmeyelim. Okulun çevre düzenlemesi ve diğer çalışmaları yapılırken, topluma ait değerlerin korunmasına da özen gösterip, toplumsal değerlere sahip çıkalım" dedi.

Anadolu Lisesi inşaatının ardından YİBO'ya geçen Vali Çakır, YİBO alanın YÖK tarafından verilecek kararla buranın Fakülte binaları olarak kullanılacağını da sözlerine ekledi. Daha sonra YIBO binalarında eğitim ve öğretime devam eden Anadolu Lisesi öğrencileri ile sohbet eden Vali Çakır, Eskipazarlı öğrencilerin dışardan gelen görencilere en iyi şekilde ev sahipliği yapmalarını istedi.

Öğrencilerin ileriye dönük net tercihlerini şimdiden yapmalarının kendini mutlu ettiğini belirten Vali Çakır, "Yeni yetişen nesili daha bilinçli görüyorum. Yeni jenerasyon yarına bakabilen, yarını görerek bugünden program yapabilen bir jenerasyon. Planlı çalışma ve tüm bu unsurlar bir araya geldiğinde başarı avuçlarında olacaktır" diye konuştu. İlçe pazar alanına giren ve esnafla sohbet eden Vali Çakır, alış veriş yapmayı da ihmal etmedi. Pazar yerinden çıkarken, Eskipazar merkezde bulunan eskiden demirciler çarşısı olarak anılan eski zanaat alanını da gezen Vali çakır, bu merkezin restore edilerek korunmasını istedi.

Vali Çakır, son olarak yeni hizmete giren Eskipazar Ana okulunu gezdi.

KARABÜK VALİSİ NURULLAH ÇAKIR ESKİPAZAR'DA İNCELEMELERDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 17:25:03
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 23:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?