18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Çakır'dan eski Başkan'a ziyaret

Vali Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır, Karabük Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Erer ve eşi Asuman Ereri evlerinde ziyaret etti.


Vali Nurullah Çakır ve eşi Cemile Çakır 2004-2009 yılları arasında Karabük Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve 29 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde Başkanlık görevini Rafet Vergili'ye devreden Karabük Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Erer ve eşi Asuman Erer'i Bulak'taki evlerinde ziyaret etti.


Nezaket ziyareti dolayısıyla bir açıklama yapan Vali Nurullah Çakır , "29 Mart Mahalli İdareler seçimlerini bitirdik. Çok demokratik, sağlıklı ve güvenli bir ortamda, siyasi partilerimizin ve özellikle Belediye Başkanı olarak sizlerin de kampanya dönemindeki sağ duyulu davranışlarınız vesilesi ile güzel bir seçim geçirdik. Bundan dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum. 5 yıllık hizmet süresi bitiminde, demokratik bir yarışın sonucunda yine bir 5 yıla karar verme anlamında halkımız tercihlerde bulundular. Ben öncelikle bu 5 yıllık süre içerisinde eşinizle beraber yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı Karabük halkı adına sizlere teşekkür ediyorum.

Bundan sonrada, gerek Belediye Başkanı olmadan önceki döneminizde, gerekse Belediye Başkanlığınız döneminde olduğu gibi, her zaman Karabük'e hizmet vereceğinizden eminim. Bizi biz yapan yerel dinamiklerimiz var. Bir Yunus Emre anlayışı, bir Mevlana anlayışı gibi kültürel değerlerimiz var. Bu anlayışla Karabük'e bundan sonrada hizmetlerinizin devam edeceğine inanıyorum. Ben size teşekkür ediyorum ve sağlıklı bir hayat diliyorum" dedi.


Karabük Belediyesi eski Başkanı Hüseyin Erer ise yaptığı konuşmasında ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Demokrasi seçimlerle tezahür etmektedir. Bizlerde 2004 yılında yine bir seçimle 5 yıllık süreyle göreve geldik. Bu 5 yıllık süre içerisinde günde 16-18 saat çalışarak bize güvenenleri mahcup etmemek için elimizden gelenin fazlasını yaparak bir süreç geçirdik. Bu sürecin sonucunda tekrar 29 Mart'ta yerel genel seçimler yapıldı.

Bu yerel seçimlerde de 500 civarında bir oy farkıyla bir başka arkadaşımız seçimi aldı. Biz zaten 5 yıllık bir süreç için seçilmiştik. 10 yıllık bir süreç için seçilmemiştik. Yarım kalan projelerimizin tamamlanması için ikinci beş yılı halkımızdan talep etmiştik. Halkımız bunu uygun görmedi. Şuanda seçilen Sayın Rafet Vergili'ye bu görevi uygun görmüştür. İnşallah Karabük için hayırlı olmuştur. İnşallah Karabük kazanmıştır. Ben arkadaşımıza görevinde başarılar diliyorum. Sizlere de bu nazik ziyaretinizden dolayı çok teşekkür ediyorum" diye kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 07:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?