18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Çakır'dan THK'ya ziyaret

Karabük Valisi Nurullah Çakır, Türk Hava Kurumu (THK) Karabük Şube Başkanı Cihan Saraç ve yönetimini ziyaret ederek kurban bayramı öncesi bir toplantı yaptı.


THK Yönetim kurulunun hazır bulunduğu ziyarette Başkan Cihan Saraç kurum olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili Vali Çakır'a bir brifing sundu. Göreve geldikleri andan itibaren Türk Hava Kurumu olarak çalışmalarına hız verdiklerine dikkat çekerek sözlerine başlayan Başkan Saraç, "2008 yılı içerisinde şubemizin Kurban derisi ve fitre-zekat gelirlerinin yüzde 50'si olan 10 bin YTL Valiliğimiz bünyesinde olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına, ihtiyaç sahiplerine iletilmek üzere aktarılmıştır. THK kurumu Genel Başkanlığı ile irtibata geçilerek 480 adet kavurma ilimize getirilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır.

Bu kavurmalar THK'nın faaliyetlerinden biri olan vekalet Kurbanlarının etlerinden hazırlanmaktadır. Önümüzdeki süreçte havacılık faaliyetlerinin artırılarak devam etmesi, okullardaki havacılık kollarının artırılması, THK Genel Başkanlığı tarafından organize edilen kurslara ilimizden katılımın artırılması ilk hedeflerimiz arasındadır. Kurban derisi ve fitre-zekat gelirlerinin artırılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza daha fazla kaynak aktarmayı düşünüyoruz. Bu kapsamda daha önceki yıllarda olduğu gibi kurban derilerini toplama aşamasında kamu kurumlarındaki araç ve şoförlerden istifade etmeyi düşünmekteyiz" dedi.


THK Başkanı Cihan Saraç'ın brifing bilgilerinden sonra bir değerlendirme yapan Vali Nurullah Çakır ise, "Cumhuriyetin kurulması ile birlikte Ulu Önder Atatürk'ümüzün direktifleriyle özellikle havacılık alanında çok büyük önem arz eden Türk Hava Kurumumuza bizde çok büyük önemsiyoruz. Tabi ki ilerleyen zamanlarda bu kurumumuz sadece havacılık alanında değil bir çok alanda faaliyetlerini ilerletmiştir. Özellikle toplumumuzun sosyal-kültürel faaliyetlerine yönelik olarak yapılan çalışmalar arasında yamaç paraşütçülüğü başta olmak üzere Türk milletine bir çok alanda hizmet vermiştir. Ben bu hizmetleri sürdüren Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığına ve Şube Başkanlığımıza teşekkür ediyorum.

Önümüzde yaşayacağımız bir kurban bayramımız var. Tabi ki bu bayramda vatandaşlarımız kurban keseceklerdir. Benim vatandaşlarımızdan ricam kurban derilerini Türk Hava Kurumu'na vermeleri yönündedir. Çünkü bu kuruma verilecek kurban derileri bir şekilde vatandaşlarımıza geri dönmektedir. Bir diğer husus ise 2008 yılı Haziran ayı içinde Yamaç Paraşütü Öğretmeni Orhan Özgülbaş ve ekibi merkez ve ilçelerimizi havadan fotoğrafları çekilmiş ve bu çalışma ile ilgili de görüntülerin montajları yapılmaktadır. Bu güzel görüntüleri sağlayan Orhan Özgülbaş ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.


Ziyarette THK Karabük Şube Başkanı Cihan Saraç tarafından Vali Çakır'a saat, şapka ve ajanda hediye edildi. Vali Nurullah Çakır daha sonra THK Karabük Şube Başkanı Cihan Saraç ve yönetimi ile birlikte basına kapalı olarak yaklaşan kurban bayramı öncesi alınması gereken kararlarla ilgili olarak toplantı yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 19:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?