18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Çakır'dan ziyaretler

Karabük Valisi Nurullah Çakır Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen ve Şoförler Odası Başkanı Ahmet Karabacak'ı makamlarında ziyaret etti.


Vali Nurullah Çakır, Esnaf Odaları Birliği'ni ve Şoförler Odasını ziyaret etti. İlk ziyaretini Birlik Başkanı Nurettin Tümen'e gerçekleştiren Vali Nurullah Çakır'a Tümen, "Özelllikle mali kriz Karabük'teki esnaflarımızıda olumsuz yönde etkiledi. Bir çok esnafımız, siftah yapmadan dükkanlarını kapatıyorlar. Bu krize dayanamayan esnaflarımızda iş yerlerini kapatmak zorunda kalıyor" dedi.


Esnafın sıkıntılarını bildiklerini dile getiren Vali Nurullah Çakır daha sonra Şoförler Odası'na geçerek burada Oda Başkanı Ahmet Karabacak ile bir süre görüştü. Bin 100 mal sahibi şoför esnafının olduğunu ve şoförlerle bu sayının 4 bin 500 bulduğunu beliten Ahmet Karabacak, "En büyük sıkıntımız tonaj konusudur. Tonaj uygulaması daha önceden vardı. Daha sonra kapandı, kapanırken 2 ay sonra açılacak denilmişti. Tonaj uygulamasına geçilebilirsen hem bizim için hemde yollarımız için çok iyi olacak. Eğer Karayollarına ait kantar tonaj uygulaması yapmak ise bir yıl sonra yollarımız yine eski halini alacaktır. Eğer siz Karayollarına ait kantarı açarsanız oraya güvenlik güçlerini koyarsanız bizde oda olarak bir veya iki personel istiyorsanız personelin sosyal hakları bizden olmak kaydı ile elaman verebiliriz. Tonaj uygulaması olmadığı için üç aracın çekeceği yükü bir araç çekiyor ve diğer iki araç boş kalıyor. Kantarın birde bu yönden önemi var" dedi


Karayollarına ait kantarı faaliyete geçireceklerini söyleyen Vali Nurullah Çakır, "Karayollarından girişimlerimiz devam ediyor. Şu anda tonaj ugyulaması yapılmamasına rağmen ben güvenlik birimlerine o anlamda yetki verdim. Tonaj ağırlığına uymayan şüpelendikleri araç olursa derhal gereğini yapacaklar. Ben açıkçası sizlerin toplumsal bir örnek olarak bu konuya gündeme getirmenizden de çok mutluyum. Yani, mal sahip arkadaşlarımız bu konuyu hassasiyetle takip etmeleri gerekiyor. Cezaları çok ağır onlarında canlarının yanmaması için gerekli dikkat ve özeni göstermeleri lazım. Toplumumuzla ve hep beraber Karabük'ü göğüslemeyi esnafımızın sorunlarını çözüm aramayı çalışıyorsunuz. Şoför esnafımızın sorunlarına çözüm aramaya çalışıyorsunuz. Bu dönemde bu dönemi konuşuyor olmamak lazım.Bu dönemde beş yıl sonrasını konuşmamız lazım. Bizim millet olarak kaybettiğimiz şeylerden biride bu. Hep bugünü konuşuyor olmanın çoğu zaman kafamızı önümüzde tutma, bugünü görebilme teşebbüşünde olmamız bazen vizyonumuzu daraltıyor. Daha ilerde ne yapabileceğimizi biraz değerlendirmek lazım. Toplumsal tepkilerimizi ve reflerslerimizi verirkende çok dikkatli vermek lazım. Günü birliğin paniği ile yapacağımızı bir kısım işletme hataları daha büyük sıkıntılar veriyor" diye kaydetti.


Öte yandan Vali Nurullah Çakır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Atilla Aygün'ü de ziyaret etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 16:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?