18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Direkçi Eskipazar'da

Karabük Valisi Can Direkçi, Eskipazar İlçesi'nde incelemelerde bulundu. Vali Can Direkçi, beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Gülpınar, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl Genel Meclisi Başkanı Burhan Gümüş ve yatırımcı daire müdürleri ile birlikte Eskipazar İlçesi'nde inceleme ve ziyaretlerde bulundu. 

İlk olarak Eskipazar Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Can Direkçi, burada Kaymakam Vekili Mustafa Cihat Feslihan'dan ilçenin sorunları ile ilgili brifing aldı. Direkçi daha sonra, Halk Eğitim Merkezi'nde köy ve mahalle muhtarlarının da yer aldığı toplantıya katıldı. Toplantıda konuşan Vali Can Direkçi, ilçedeki tarım ve hayvancılığın gelişebileceğini söyleyerek, "Tarım ve hayvancılığın yanısıra, Eksipazar kültür yönüyle de bir hayli zengin. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece sorunları hep birlikte çözeceğiz. Birbirimize daima sevgiyle yaklaşacağız. Sevgi olmadan hiçbir şey olmaz" dedi. 

Valinin konuşmasının ardından söz alan muhtarlar da sorunlarını dile getirdiler. Toplantıdan sonra 60. Yıl Nafiz Kayalı İlköğretim Okulu'na giden Vali Direkçi, öğrencilere kitap hediye etti. Direkçi daha sonra ilçede üretim yapan soda fabrikasını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hadrianopolis antik kentinde de incelemelerde bulunan Vali Can Direkçi, burada İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin'den kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Depreme karşı güçlendirme çalışmaları devam eden Eskipazar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Direkçi, tadilat çalışmalarının biran önce bitirilmesi için gerekenin yapılması konusunda talimat verdi. Vali Can Direkçi, YİBO'nun hemen yakınında bulunan ve atıl vaziyette bulunan yurt binasında da incelemelerde bulunarak, binanın değerlendirilmesi konusunda gerekli çalışmanın yapılmasını istedi. 

Gezi ve incelemelerin sonunda bir değerlendirme yapan Vali Can Direkçi, "Eskipazar tarım açısından Karabük'ün en önde gelen ilçesi. Ancak tarıma elverişli arazilerin yeterince sulanamaması nedeniyle istenilen verim alınamıyor. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte üzerinde durmamız gereken en önemli nokta, tarıma elverişli alanların sulama imkanlarını artıracak olan projeler üzerinde durmak olacaktır. Meyvecilik açısından da üretmemiz gereken projeler olduğunu gördük. İl Özel İdare ve Eskipazar Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin imkanlarından faydalanarak, meyvecilik konusunda vatandaşlarımızın arzu edilen noktaya gelmesini hedefliyoruz. Eğitim konusunda özellikle ilk ve orta öğretimde okullaşma oranı il düzeyinde, fakat okul öncesinde istenilen noktaya ulaşılamamış. Bu konuda da çalışma yapacağız. YİBO'da depreme dayanıklılık için güçlendirme çalışması başlamış. Ancak merkez ve diğer ilçelerimizde olduğu gibi zamanında eğitim ve öğretime yetiştirilememiş. 15 güne kadar bitirileceği beyan ediliyor, ama görünen köy kılavuz istemez. Hadrianapolis'in değerine her geçen gün değer katılıyor. Önümüzdeki yıl kazı çalışmalarının yeniden başlaması için girişimlerde bulunacağız. Daha çok yol almamız gerekiyor. Kültür turizmi açısından sahip olduğumuz değerlerin bir bütünlük arzetmesi için buranın bir an önce turizme açılması lazım. Muhtar arkadaşlarımızdan aldığımız talepleri süratle giderebilmek için çok büyük gayretler sarfetmeliyiz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 12:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fehmi AKSAKALOĞLU IP: 81.213.252.xxx Tarih : 15.12.2006 08:17:34
Sn.Vali Karabük'e yakışıyor.Yararlı olacağını açıkca gösteriyor.Tebrikler Sn.Valim saygılar Boyabat/SİNOP