18
Mayıs
2024
Cumartesi
KARABÜK

Vali Direkçi Ovacık'ta

Karabük Valisi Can Direkçi, daire müdürleri ve İl Genel Meclis Üyeleri ile Ovacık İlçesi'nde incelemelerde bulundu. 

Karabük Valisi Can Direkçi, Ovacık'ta ilk önce Küçüksu Köyü'nde yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangında evleri yanan İbrahim, Şükrü ve Yılmaz Bakırcı kardeşleri ziyaret etti. Yangın yerinde incelemelerde bulunarak, yaraların devlet ve vatandaş elbirliği ile sarılacağını söyleyen Direkçi, kış öncesi biran önce gerekenin yapılacağını ifade etti. 

İlçe Kaymakamı Mustafa Cihat Feslihan'dan bilgiler alan Direkçi, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte sırasıyla Cumhuriyet Savcılığı, Belediye, Jandarma, Kapalı Halı Saha, yapımı devam eden Spor Kompleksini gezdi. 

İncelemelerinin sonunda geziyi değerlendiren Direkçi, "Çalışma anlayışım; görmeden, yerinde incelemeden sorunlar çözülmez şeklinde. Ovacık İlçesi şu anki durumuyla göç verir durumda. Ancak, yapılan çalışmalar ve yatırımlarla yakın bir gelecekte göç alan bir ilçe konumuna gelecektir. Yapımı devam eden spor kompleksi çok güzel olacak. Bu güzel yatırımdan dolayı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e teşekkür borçluyuz" dedi. 

İlçedeki en önemli ve öncelikli çözülmesi gereken sorunun kanalizasyon olduğunu belirten Vali Direkçi, "Kanalizasyon sorunu çevre ve insan sağlığı açısından çok önemli. Bu sorunun çözümüne biz de destek verip takipçisi olacağız. Yol ve içme suyu projelerinin büyük bir bölümünün 2007 yılı içinde tamamlanacak olması ise sevindirici. İlçe, tarım ve hayvancılıkta geri kalmış durumda. Proje üretip geliştirmek için derhal çalışmalara başlayacağız. Bu konuda atılım yapmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 16:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?